Guvernul României“Abordarea provocărilor legate de performanța întreprinderilor de stat printr-o mai bună guvernanță corporativă - Rolul acționarului de stat și al consiliilor de administrație”

26.02.2024
 
INVITAȚIE DE PRESĂ
 
           Miercuri, 28 februarie 2024, la Palatul Victoria va avea loc atelierul de lucru având ca temă “Abordarea provocărilor legate de performanța întreprinderilor de stat printr-o mai bună guvernanță corporativă - Rolul acționarului de stat și al consiliilor de administrație”, eveniment organizat de Secretariatul General al Guvernului împreună cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).  Acest atelier de lucru pentru consolidarea capacității este organizat ca parte a proiectului OCDE Îmbunătățirea cadrului procedural de implementare a principiilor guvernanței corporative în întreprinderile de stat din România. Acest proiect este derulat de către OCDE, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene (DG REFORM), și are ca obiectiv susținerea Guvernului României în implementarea reformelor pentru îmbunătățirea guvernanței corporative a întreprinderilor publice.
          Dezbaterile vor fi deschise de secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, secretarul general adjunct al Guvernului, Adrian Țuțuianu, și șefa Secretariatului Grupului de lucru privind proprietatea de stat și practicile de privatizare, din cadrul OCDE, Sara Sultan. Participă, de asemenea, reprezentanți ai Cancelariei Prim-Ministrului, președintele Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), Mihai Precup, precum și invitați din Suedia, Lituania, Finlanda și reprezentanți din partea Comisiei Europene și ai Institutului Baltic pentru Guvernanță Corporativă.
          Atelierul se adresează reprezentanților instituțiilor publice și întreprinderilor de stat din România care vor fi implicați în implementarea noului cadru de proprietate și guvernanță corporativă din România. Este primul dintr-o serie de trei ateliere planificate, al căror scop este de a consolida capacitatea instituțiilor românești, a funcționarilor publici și a reprezentanților întreprinderilor de stat de a pune în aplicare noul cadru privind proprietatea de stat și de a adopta practici în conformitate cu standardele convenite la nivel internațional prevăzute în Ghidul OCDE privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice (Ghidul OCDE privind întreprinderile de stat).
          Guvernul României derulează demersuri de pregătire, pe toate palierele, pentru aderarea României la OCDE, proces care aduce beneficii mediului de afaceri, prin preluarea bunelor practici implementate de economiile dezvoltate.
          Aderarea la acest for interguvernamental, din care fac parte 38 de state dezvoltate din întreaga lume, reprezintă unul dintre cele mai importante obiective de țară ale României după ce a devenit membră a Uniunii Europene și a Alianței Nord-Atlantice.
 
          Presa este invitată să participe la cuvântul de bun venit și la prima sesiune de dezbateri ce va avea loc în cadrul atelierului de lucru, în intervalul 9:00-10:30.
          Accesul în Palatul Victoria pentru jurnaliștii interesați să participe la eveniment se va face începând cu ora 8.30, intrarea D (Bd. Iancu de Hunedoara).
 
  • În timpul evenimentului se va asigura interpretare simultană în limbile română și engleză.
 
Contact:
Biroul de presă al Guvernului

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.