Asociaţia Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa, în pragul insolvenței!

 
 
  • Asociaţia Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa a continuat tradiția handbalului constănțean de la HCM Constanța (fostă multiplă campioană a României).
 
Asociaţia Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa, care a continuat tradiția handbalului constănțean de la HCM Constanța (fostă multiplă campioană a României), cere să intre în insolvență!
 
Solicitarea Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa a fost concretizată sub forma dosarului 2978/118/2024 înregistrat pe rolul Secţiei a II-a civilă Tribunalului Constanţa, materie faliment, obiect „deschiderea procedurii la cererea debitorului“.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, în cauză Asociația Handbal Club Dobrogea Sud Constanța are calitatea de debitor.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, nu a fost fixat primul termen în acest dosar.     
 
Handbal Club Municipal Constanţa, radiat
 
Așa cum arătam și mai sus, Asociaţia Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa a continuat tradiția handbalului constănțean de la HCM Constanța (fostă multiplă campioană a României), clubul HCM fiind radiat de Tribunalul Constanța, la începutul lunii ianuarie 2022.
 
Prin Hotarârea nr. 59/2022 din 19.01.2022, Tribunalul Constanța a aprobat Raportul final întocmit de lichidatorul judiciar al Clubului Sportiv Handbal Club Municipal Constanţa și a dispus închiderea procedurii insolvenţei împotriva clubului. 
 

Tot atunci s-a dispuns radierea Clubului Sportiv Handbal Club Municipal Constanţa din Registrul special al asociaţiilor şi fundaţiilor de la Judecătoria Constanţa.
 
Amintim, clubul a fost fondat de Consiliul Judeţean Constanţa, de Consiliul Local Constanţa şi de persoana fizică Ali Nurhan și a fost înregistrat la Tribunalul Constanţa la data de 29.08.2002.    

 
Clubul Sportiv Handbal Club Municipal Constanţa a intrat în insolvenţă la solicitarea societăţii comerciale Xenoti SRL, unitate condusă de Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Județean Constanța și de omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky.
 
Problemele campioanei HCM, clubul de suflet al fostului preşedinte al CJC, Nicuşor Constantinescu, au început de îndată ce principalul sponsor, Consiliul Judeţean Constanţa, nu a mai putut aloca bani pentru a susţine echipa.
 
În contextul problemelor financiare, mai mulţi jucători au pus bazele unei noi echipe, HCDS - Handbal Club Dobrogea Sud.
 
Președinte HC Dobrogea Sud Constanța a fost Ionuț Stănescu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Fondat de CJC!
Handbal Club Municipal și-a dat obștescul sfârșit, la Tribunalul Constanța

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Este oficial! Asociația Handbal Club Dobrogea Sud Constanța a intrat în insolvență! Câți bani a primit în ultimii ani de la Primăria Constanța (DOCUMENT)

07 May 2024 564

Au fost stabiliți câștigătorii programului „Promovarea Sportului de Performanță”, finanțat de Primăria Constanța. Handbalul și fotbalul iau potul cel mare! (documente)

10 Jul 2020 3133

Nu lipseşte nici „Gaşca Zurli“ „Martie - sport şi educaţie în familie“, eveniment la Constanţa, cu momente sportive, artistice şi de promovare

07 Mar 2019 2601