“Jandarmeria pe înţelesul tuturor” Elevi ai Colegiul Tehnic Energetic Constanţa au aflat cum pot preveni actele de violenţă

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa continuă activităţile alături de toate structurile similare din ţară, în cadrul Campaniei naţionale de informare, prevenire şi dialog social - „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”. Această campanie, care se desfăşoară pe parcursul unui an, se adresează tuturor cetăţenilor, ONG-urilor şi instituţiilor publice cu care jandarmii colaborează şi cooperează.

O parte importantă a acestei campanii intitulată „Stop violenţei şi discriminării în şcoli”, cuprinde întâlniri ale jandarmilor cu elevii şi profesorii din diferite instituţii constănţene, în baza protocolului semnat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

În acest sens, în cursul zilei de ieri, 11 martie 2014, reprezentanţi ai compartimentului de Prevenire a Faptelor Antisociale aparţinând IJJ Constanţa s-au întâlnit cu elevii din clasele a XII-a din cadrul Colegiului Tehnic Energetic Constanţa.
          Tinerilor le-au fost prezentate pe scurt şi pe înţelesul lor, misiunile jandarmeriei, importanţa şi locul acestei arme în cadrul forţelor de ordine publică. Au fost aduse în discuţie totodată faptele de natură penală  şi contravenţională cel mai frecvent întâlnite în mediul şcolar. În discuţiile libere cu jandarmii, elevii au exemplificat principalele forme de violenţă întâlnite şi au identificat împreună cu aceştia principalele cauze care ar genera astfel de forme de manifestare. Reprezentanţii Jandarmeriei a pus accent pe linia prevenirii unor astfel de fapte oferind în acelaşi timp soluţii practice în acest sens.
Una dintre problemele puse în discuţie de către elevi a fost aceea că în viaţa de zi cu zi este dificil şi chiar periculos să iei atitudine împotriva celor care încearcă să inspire teamă celor din jur şi să „facă legea“ pe stradă. Ei au fost sfătuiţi de jandarmi ca pentru descurajarea unui astfel de comportament, să alerteze în cel mai scurt timp posibil forţele de ordine, prin apelul unic de urgenţă 112, explicând în acelaşi timp şi ce informaţii sunt cerute de la un apelant într-un astfel de caz.
            Alături de jandarmi a fost şi un reprezentant din partea Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, în persoana doamnei Carmen Lipan, care în cadrul proiectului „Decid informat!”, a prezentat tinerilor pericolele pe care le reprezintă consumul de alcool, tutun şi folosirea altor droguri. Pe fondul prezentării unor filme tematice, tinerii au fost îndrumaţi să recunoască semnele unor consumatori de substanţe interzise, reprezentantul CPECA oferind în acelaşi timp sfaturi privind prevenirea consumului unor astfel de substanţe. Scopul acestei prezentări a fost acela de a forma în rândul tinerilor deprinderi de respingere a consumului de droguri de orice fel, ca şi componentă de bază a educaţiei acestora în folosul comunităţii.
           Directorul liceului, doamna profesor Claudia Niţu şi-a manifestat intenţia de a stabili în lunile care urmează şi alte întâliniri între jandarmi, specialişti antidrog şi elevi ai instituţiei şcolare respective.
          
INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU Harghita 9 persoane asistate medical în ultimele 24 de ore

21 May 2024 194

Antreprenoarea Dana Dina intră în Consiliul Local Municipal din partea PNL Constanța!

21 May 2024 529

Firme Constanța Land Power SRL. Transferul părților sociale de la asociați către Spark Wind Park SRL

21 May 2024 292

Trei localități din județul Constanța, fără energie electrică astăzi! Vezi dacă ești afectat

21 May 2024 636

#ConstanțaEsteBine Valul 6 de energie – partea întâi – ziua 14 21 mai 2024 Puțin înainte de luna plină în Săgetător

21 May 2024 357

Județul Constanța Se oprește curentul în localitățile Negrești, Ghindărești și Cheia

20 May 2024 428

Termoficare Constanța Revine apa caldă într-o zonă din municipiu. Iată zona vizată

20 May 2024 422

Știri Constanța Lucrări programate Rețele Electrice Dobrogea. Iată cine rămâne fără curent în perioada următoare

20 May 2024 655

Societatea Română de Măsurări Ziua Mondială a Metrologiei 2024

20 May 2024 400

Candidat din partea SOS România pentru CJC Dănuţ Epure, fostul rector al Universităţii „Ovidius“, cere Curții de Apel București rejudecarea. Primul termen în apel, peste o lună

20 May 2024 1227

Firme Constanța Alexandru Stavarache, numit în funcţia de director economic al Rompetrol Rafinare SA

20 May 2024 520

#ConstanțaEsteBine Valul 6 de energie – partea întâi – ziua 13. 20 mai 2024. Energia în creștere a lunii se apropie de maxim

20 May 2024 376

Fanfara Muzica Apelor aduce refrene de vals și jazz pe Faleza Cazinoului din Constanța

20 May 2024 412

Acțiuni ale polițiștilor din Constanța. Iată ce au constatat

19 May 2024 504

Știri Constanța Șofer fără permis, prins la volan de polițiști

19 May 2024 374