Misiunile executate în luna mai de către efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa

 În cursul lunii mai 2014, efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au executat un număr de 808 misiuni de ordine publică la nivelul judeţului.
  Peste 100 dintre acestea au fost misiuni de asigurare a ordinii publice pe timpul manifestărilor de protest, sportive, cultural-artistice, religioase, promoţionale, în timp ce 470 au constituit misiuni de menţinere a ordinii publice atât în mediul urban cât şi în mediul rural din judeţul Constanţa.
            Totodată, au fost executate un număr de 37 acţiuni în cooperare/colaborare cu alte instituţii (Poliţia, Parchete, I.T.M. Constanţa, Executori Judecătoreşti, Direcţia Silvică Constanţa etc.), precum şi 197 acţiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere emise de către instanţe sau parchete .
  Toate aceste misiuni au avut drept obiectiv creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor precum şi prevenirea/combaterea faptelor antisociale.
            În cadrul misiunilor organizate şi executate, atât în mod independent cât şi în cooperare cu efective ale Poliţiei constănţene, au fost constatate un număr de 40 fapte de natură penală fiind identificaţi 43 făptuitori.
            Au fost aplicate un număr de 119 amenzi contravenţionale, atât pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice dar şi pentru încălcarea normelor de comerţ, valoarea totală a sancţiunilor pecuniare fiind de aproximativ 37600 lei, în timp ce 28 de persoane au fost sancţionate cu avertisment scris.
  Reamintim tuturor cetăţenilor pe această cale faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112, sau pot sesiza cea mai apropiată patrulă atunci când sunt martori la săvârşirea unei fapte antisociale.
 
            COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Avion care venea de la Moscova, escortat în spaţiul aerian românesc din cauza unei ameninţări cu bombă la bord

22 Mar 2022 1893

Donald Trump, despre atacul din Siria - ”Misiune îndeplinită”

14 Apr 2018 1704