Conferinta Nationala a psihologilor scolari

31.04.2010
COMUNICAT DE PRESĂ

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională, în parteneriat cu Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa organizeaza a doua ediţie a Conferinţei Naţionale a psihologilor şcolari cu tema ,,Consilierea şcolară între provocări şi paradigme”, ce va avea loc la Constanţa, în zilele de 4 şi 5 iunie 2009, la Palatul Copiilor.
Datorită succesului înregistrat de prima ediţie, desfăşurată anul trecut, un număr de 195 de specialişti şi-au anunţat participarea.
Conferinţa se adresează psihologilor şi psihopedagogilor şcolari, cadre didactice cu atribuţii în domeniul consilierii educaţionale, masteranzi şi studenţi. Lucrările conferinţei sunt grupate pe şase secţiuni: consilierea psihologică a elevului şi a grupului de elevi, consilierea psihologică a persoanelor cu nevoi speciale, consilierea psihologică a familiei, consilierea psihologică a cadrelor didactice, consilierea vocaţională, preocupări ale cadrelor didactice privind activităţile de consiliere şcolară şi educaţională.
Vor susţine workshop-uri pe teme de actualitate prof. univ. dr. Emil Verza (Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii din Bucureşti), prof. univ. dr. Adrian Opre (Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca), lector univ. dr. Doina Mihalaşcu (Departamentul de Pregătire a Personalului Didactic din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa), psiholog principal drd. Tatiana Barbaroş (Centrul de Resurse şi de Asistenţă Educaţională, Constanţa) şi psiholog specialist Mihaela Cişmilianu (Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa).
Deschiderea lucrărilor conferinţei va avea loc vineri, 4 mai 2010, ora 9.00, la Palatul Copiilor din Constanţa.  
Evenimentul este deschis presei.

Director CJRAE       Manager de proiect 
Psih. principal Tatiana BARBAROŞ     prof. psih. Marieta Căescu


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.