3 sfaturi pentru închiderea unei piscine gonflabile



Toamna este, de obicei, acea perioadă a anului în care oamenii își iau adio temporar de la iubitele lor piscine gonflabile. Aceștia o demontează, îi scot conținutul, curăță totul și se asigură că nu mai reține umezeală sau resturi de lichid înainte de venirea frigului de iarnă.
 
Gerul nu tratează cu blândețe piscinele „iernate". Cele care rețin lichidul tind să se spargă și să putrezească sau, mai rău, să dezvolte alge. Spre deosebire de o piscină permanentă, este posibil ca o piscină gonflabilă să nu supraviețuiască intactă iernii dacă nu este îngrijită și închisă cu promptitudine.
 
Deoarece gheața tinde să se extindă la răcire, anumite îmbinări ale piscinei care au reținut lichidul nesecat se solidifică și se măresc, rupând în cele din urmă îmbinările costisitoare ale instalațiilor sanitare ale piscinei. În plus, îngrijirea acesteia după luna de iarnă fără îngrijire prealabilă este o altă problemă.
 
Prin urmare, închiderea piscinei pentru acest sezon poate fi o idee utilă pentru dumneavoastră. Făcând acest lucru s-ar putea să vă scutească de durerea de cap de a avea o piscină spartă după iarnă. Întreținerea piscinei dvs. acum este pur și simplu o opțiune mai bună, deoarece garantează o durată de viață mai lungă a acesteia. Cel puțin puteți ajunge să vă folosiți piscina gonflabilă pentru încă o vară. Comandati piscine de pe Emag, ati vazut oferta verii?
 
Durata de viață a unei piscine va depinde în totalitate de modul în care proprietarul său are grijă de ea. Întreținerea acesteia în timpul unui sezon neiertător nu este o glumă. Ce trebuie să facem mai întâi? Cum avem cu adevărat grijă de piscina noastră și de alte articole legate de piscină pentru a o menține în stare impecabilă? Iată câteva sfaturi.

Verificați dacă există daune

O piscină gonflabilă folosită pentru perioade lungi de timp poate dezvolta daune pe termen lung. O verificare amănunțită va determina orice grad de uzură a acesteia. O mică tăietură pe o căptușeală de piscină este neglijabilă, deoarece poate fi reparată de orice profesionist în domeniul piscinei la un moment dat.
 
Pe de altă parte, o ruptură mai mare pe mai multe locații ale căptușelii, pe de altă parte, înseamnă dezastru. Ar fi recomandabil să o înlocuiți în acest stadiu înainte de a închide piscina. Cel mai bun moment pentru verificarea daunelor este înainte de a vă închide piscina sau după ce o despachetați pentru următoarea utilizare.

Efectuați un test al apei

Infestarea cu alge în piscine este cauzată, de obicei, de un dezechilibru în nivelurile de alcalinitate și aciditate ale piscinei. Algele prosperă în piscine cu niveluri ridicate de pH (aciditate) în comparație cu cerințele scăzute ale nivelului de pH al apei sărate. Pe piață este disponibil un kit standard de testare chimică, în special în acest scop.
 
În plus, clorul din apa de piscină ține sub control și infestările cu alge. Cu toate acestea, algele sunt creaturi foarte persistente. Ca atare, o combinație de condiții, de la scăderea nivelului de clor, la creșterea pH-ului și funcționarea necorespunzătoare sau defectuoasă a pompelor și filtrelor de piscină, declanșează răspândirea acestora aproape instantaneu.
 

Închiderea piscinei dvs. nu garantează că dezvoltarea algelor se va opri. Doar articolele tratate cu o soluție de piscină echilibrată chimic o fac. Acest lucru este valabil și pentru orice conexiuni metalice ale piscinei pătate de creșterea algelor. Procedând astfel, se omoară algele și, în cele din urmă, se elimină.

Îndepărtați totul. Păstrați-vă piscina curată și uscată

Închiderea piscinei dvs. nu este un efort cu jumătate de normă. Trebuie să îndepărtați tot ce este conectat și atașat la piscină - de la scări, dispozitive de plutire, jucării, căptușeli, trambuline și alte elemente de importanță.
 
Asigurați-vă că ați curățat totul mai întâi, astfel încât murdăria să nu se acumuleze în aceste elemente până la următoarea utilizare. Substanțele chimice care zac prin casă pot ajuta, de asemenea, la crearea unei soluții de curățare DIY pentru a ține la distanță mucegaiul și mucegaiul în timp ce articolele sunt depozitate.

 
În plus, deshidratați totul până la nivelul de uscare complet. Țevile și alte conexiuni, cum ar fi filtrele și caloriferele, ar trebui să fie de asemenea uscate, pentru a vă asigura că apa în exces nu se acumulează în îmbinările sale. Așa cum am menționat mai devreme, acumularea de formațiuni de gheață poate distruge aceste articole, ceea ce poate duce la facturi costisitoare de reparații.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.