6 motive pentru care ar trebui să vă cumpărați un televizor curbat


După ce au petrecut câțiva ani ascunse, într-un mod foarte evident, în „colțurile conceptuale” ale diferitelor emisiuni și târguri de tehnologie, televizoarele curbate au explodat brusc pe scena principală în 2014, când Samsung și LG au dezvăluit că noile lor game de televizoare ar conține o serie de modele cu ecran curbat.
 
Sony a dezvăluit, de asemenea, noi televizoare curbate 4K / UHD, iar Samsung a raportat că televizoarele sale UHD curbate de vârf depășesc televizoarele UHD plate cu un factor de 3:1. Cu alte cuvinte, ecranele TV curbate par să fie o alegere din ce în ce mai populară. Totuși, ar trebui să vă cumpărați unul?
 
În acest articol, vom evidenția câteva dintre avantajele unui televizor curbat, pentru a vă ajuta să luați decizia corectă.
 

1. Vă simțiți mai cufundat în ceea ce urmăriți

Când priviți lumea reală, nu o percepeți ca pe un „ecran” plat. Natura rotunjită a globilor oculari vă oferă și o viziune periferică, astfel încât să fiți conștienți de lumea care se extinde în jurul vostru în lateral. Prin curbarea marginilor imaginilor lor către dvs., un televizor curbat incearca să reproducă acest sentiment al unei lumi reale, atât în ​​fața, cât și în lateralele dvs., făcându-vă să vă simțiți mai cufundați în ceea ce urmăriți.
 

2. Simțiți că vă confruntați cu un câmp vizual mai larg

Curbând marginile imaginilor lor ușor în față, televizoarele curbate par să vă umple mai mult câmpul vizual decât cele plate - atâta timp cât sunteți așezat aproximativ în poziția potrivită, în orice caz.
 

3. Aveți parte de mai multă claritate la marginile imaginii

Deoarece ecranele curbate urmăresc forma naturală a ochilor dvs. mai bine decât cele plate, imaginile lor par ușor mai clare la margini. Acest fenomen a dus la multe cinematografe comerciale care folosesc ecrane curbate, întrucât cu cât ecranul este mai mare, cu atât ochii dvs. sunt mai susceptibili să perceapă o reducere a clarității la margini, dacă ecranul este plat. Totuși, având în vedere acest lucru, am spune că acest punct de claritate se aplică numai televizoarelor foarte mari de 180 cm și mai mult.
 

4. Simțiți că imaginile au mai multă profunzime

Primul lucru pe care îl spun multe persoane, când încearcă pentru prima dată un televizor curbat, este că imaginea se simte și pare 3D. Acest lucru se datorează faptului că ecranul curbat face ca imaginea să existe pe mai multe planuri de adâncime - cu un prim plan fizic și un fundal - ca o imagine 3D (sau lumea din jurul nostru). Acest atribut de profunzime este atât de important, încât Samsung folosește procesarea pe televizoarele sale curbate pentru a face ca imaginile să se potrivească mai bine cu natura curbată a ecranului.
 

5. Vă puteți bucura de o performanță de contrast mai bogată

Deși nu am văzut încă o varietate suficient de largă de televizoare curbate pentru a avea încredere în confirmarea acestui punct, argumentul este că, deoarece ecranele curbate își concentrează lumina spre poziția dvs. de șezut, mai degrabă decât să o împrăștie într-o zonă mai largă, așa cum fac televizoarele plate, poate oferi aproape de două ori mai mult contrast perceput.
 

6. Puteți viziona imagini dintr-un unghi de vizualizare mai larg

După cum va ști oricine a trebuit să privească vreodată de jos un televizor normal LCD, culorile își pierd saturația și contrastul se reduce masiv, atunci când nu sunteți așezat direct vizavi de ecran. Deoarece televizoarele curbate își îndreaptă marginile imaginilor către poziții de vizionare în afara axei, totuși, reducerile obișnuite de culoare și contrast asociate cu astfel de poziții de vizionare sunt mult reduse.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.