7 sfaturi eficiente pentru amenajarea biroului acasă


Poţi să îţi amenajezi o zonă de birou acasă indiferent de dimensiunile apartamentului tău sau de tipul de job pe care îl desfăşori. În prezent, un birou acasă se amenajează mai uşor ca niciodată, însă trebuie să ţii cont de câţiva factori esenţiali, de la sursele de lumină şi până la calitatea scaunului.
Iată 7 sfaturi eficiente pentru a organiza un spaţiu de lucru acasă:
Hotărăşte cât de des îl vei folosi
Atunci când plănuieşti să îţi amenajezi un birou acasă, ia în considerare cât de des îl vei folosi. Dacă munceşti zilnic de acasă, atunci ai nevoie de un spaţiu generos, care să îţi permită să îţi desfăşori activităţile de zi cu zi confortabil. Pe de altă parte, dacă îl vei folosi doar de câteva ori pe lună, atunci poţi să instalezi un birou de mici dimensiuni, unde să te poţi ocupa de diverse task-uri.
Nu te gândi doar la dimensiuni
Nu ai nevoie neapărat de o cameră întreagă dedicată biroului pentru a lucra confortabil, fie ca o faci pentru job, studii sau pentru proiecte personale. Dacă aştepţi să te muţi într-o casă sau un apartament mai mare pentru a transforma o cameră într-un birou, afla că există şi alte soluţii. Biroul de acasă se poate amenaja şi într-o cameră ce are altă destinaţie, fără să încarci inutil spaţiul sau să strici amenajarea interioară mult dorită. Poţi avea un birou în living, în dormitor sau chiar pe un hol.
Alege un laptop sau un calculator performant
Laptopul sau calculatorul este o piesă de bază atunci când lucrezi de acasă, indiferent de domeniu. Fie că studiezi, scrii, compui muzică sau te ocupi de design interior, laptopul sau calculatorul este un must.
Alegerea unui laptop sau calculator performant te va scuti de multă bătaie de cap pe viitor. Modelele cu funcţii avansate şi procesoare de ultima generaţie te vor ajuta să îţi desfăşori activitatea mai uşor, se mişcă mai repede şi rezistă excelent în timp.
Găseşte accesoriile potrivite
Fie că alegi laptop sau calculator, ai nevoie de accesoriile potrivite ca să lucrezi uşor şi fără bătăi de cap. Începe prin a achiziţiona un mouse performant. Un mouse de gaming este o super alegere, mai ales dacă ai şi o pasiune pentru jocurile pe calculator. Poţi folosi mouse-ul de gaming pentru orice fel de activităţi, fie că te joci, lucrezi sau studiezi. În plus, majoritatea modelelor de mouse pentru gaming au un design modern, care iese în evidenţă într-un mod pozitiv.
Preţul unui mouse de gaming porneşte de la 70 de lei, dar vei găsi şi modele de sute de lei. Ţine cont atât de buget, cât şi de funcţiile pe care ţi le doreşti.
În afară de mouse, mai poţi opta pentru un mousepad de gaming sau o tastatură de gaming, în special  dacă biroul va fi dedicat şi jocurilor video. În cazul accesoriilor utile la muncă, poţi alege căşti wireless, un monitor cu diagonală mare, dar şi o imprimantă smart.
Acordă atenţie surselor de lumină
Pentru a lucra cu spor ai nevoie de o sursă bună de lumină, care să îţi permită să îţi desfăşori activitatea fără a pune presiune pe ochi sau a face eforturi prea mari. Ar fi ideal să amenajezi biroul într-un spaţiu unde te poţi bucura de lumină naturală, cel puţin o bună parte din zi. Mai apoi, asigură-te că optezi pentru lustre, veioze sau lămpi cu becuri suficient de puternice pentru a lucra fără probleme şi seară sau noaptea.

Cauta un scaun confortabil
Ca să eviţi durerile de spate şi problemele posturale, ai nevoie de un scaun care să îţi permită să lucrezi comod, într-o poziţie naturală. Este absolut necesar să testezi scaunul de birou înainte de a-l achiziţiona. În acest fel, riscul de surprize neplăcute scade, iar tu vei ştii că ai făcut alegerea care ţi se potriveşte.
Nu este niciodată o idee bună să foloseşti un scaun de prin casă pe post de scaun de birou, mai ales dacă acesta nu îţi permite să lucrezi într-o postură corectă şi firească.

Ia în considerare mai multe camere
Atunci când amenajezi biroul acasă şi nu ai la dispoziţie o cameră separată pentru acesta, ia în considerare mai multe spaţii din casă înainte de a cumpăra toate cele necesare. Living-ul sau dormitorul nu reprezintă întotdeauna singurele opţiuni. Mai poţi amenaja biroul pe hol, mai ales dacă ai un hol luminos şi larg, pe balcon, în cazul în care acesta este închis şi încălzit sau chiar în bucătărie.
Bineînţeles, nu este important doar să ai loc să îţi aşezi mobilierul, ci contează şi ce fel de surse de lumină ai, dacă ai prize în apropiere, cât de gălăgie va fi în cameră sau dacă vei putea să ai intimitate.
Foloseşte sfaturile de mai sus ca sursă de inspiraţie pentru a-ţi amenaja un spaţiu de lucru confortabil şi adecvat stilului tău de viaţă, indiferent de dimensiunile locuinţei tale.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.