Cum funcționează o sonerie fără fir?


Imaginează-ți că te uiți la un film înfricoșător într-o cameră întunecată noaptea târziu. Personajul principal se târăște pe un hol liniștit și aștepți ca monstrul să iasă afară în orice moment. Dintr-o dată, un bubuit puternic vine de la ușa ta, aproape că îți provoacă un atac de cord.
Nu ar fi fost un simplu ding-dong mai puțin brusc? Aici intervine soneria fără fir.
Iată ghidul tău despre acest produs, astfel încât să poți afla care sunt diferitele tipuri și de ce sunt o opțiune bună pentru casa ta.

Ce este o sonerie fără fir?

O sonerie wireless este un tip de sonerie care funcționează fără fire sau fără a fi nevoie să se conecteze la electricitatea casei tale. Include un receptor pentru caseta de sonerie și un transmițător pentru sonerie.
Atâta timp cât este încărcat sau are bateriile instalate, tot ce trebuie să facă vizitatorii tăi este să apese un buton pentru a activa soneria din interiorul casei tale. Acel clopoțel poate fi instalat oriunde, atâta timp cât există o conexiune puternică cu transmițătorul.
Deși unele astfel de sonerii au nevoie de receptorul conectat la o priză de perete, există unele receptoare care funcționează cu baterii care îți oferă mai multă flexibilitate. De obicei, vin și cu o sonerie
personalizabilă.

Cum funcționează soneriile fără fir?

Soneriile wireless oferă o opțiune bună atât pentru afaceri, cât și pentru case. Cu toate acestea, raza limitată a transmițătorului se poate dovedi o problemă pentru clădirile mai mari.
Un sistem standard de sonerie le oferă proprietarilor de case o rază de acțiune de aproximativ 45 de metri. Acea rază se poate diminua în funcție de câți pereți există între emițător și receptor, precum și orice obiecte care încurcă semnalul radio.

Există, de asemenea, sonerii de afaceri care au o rază de acțiune mult mai largă. Unele permit până la 1.5 km de acoperire și pot fi instalate în zone diferite.
Desigur, diferite părți sunt utilizate în aceste sisteme și modul în care sunt configurate va fi, de asemenea, diferit.

Părțile implicate

O sonerie tradițională folosește fire pentru a activa sunetul ales. Apăsarea butonului completează un circuit care alimentează mecanismul.
Cu sonerii fără fir, bateriile permit butonului să renunțe la fire. În loc de a finaliza un circuit, un semnal radio este trimis atunci când butonul este apăsat. Un receptor preia semnalul și își activează soneria.
În funcție de marcă, receptorul poate necesita sau nu o priză pentru a funcționa.
Pentru clădirile mai mari, veți avea nevoie de mai multe receptoare pentru a crește distanța pe care o poate parcurge semnalul radio. Nu toate sistemele de sonerie au posibilitatea de a utiliza mai multe receptoare, așa că asigurați-vă că cumpărați modelul potrivit.

Configurarea

Soneriile wireless sunt ușor de instalat. Nu necesită cablare și, de obicei, au o rază mai mare în comparație cu opțiunile cu fir.
Dacă receptorul are nevoie de o sursă de energie externă, vei dori să găsești un loc în casa ta de unde să poți auzi cu ușurință, care să fie dotat cu o priză. Receptoarele care folosesc o baterie pot fi amplasate oriunde dorești, fără această restricție.
Unele soneriile vin cu diverse caracteristici, cum ar fi înregistrarea video și audio. Dacă da, poate fi necesar să descarci o aplicație potrivită și să o asociezi cu dispozitivul. Majoritatea soneriilor îți permit, de asemenea, să schimbi soneria.

Beneficiile unei sonerii fără fir

După cum s-a menționat anterior, soneriile wireless nu trebuie să fie conectate la nimic. Ca atare, nu există niciun cost de instalare așa cum ar necesita un sistem cu fir.
Deoarece receptorul nu este conectat la soneria din față, îl poți plasa oriunde în casă. Dacă îți petreci cea mai mare parte a zilei în biroul tău de acasă, poate dorești ca receptorul să fie mai aproape de el, chiar dacă înseamnă să îl îndepărtezi de centrul casei.
O sonerie wireless mai scumpă vine de obicei cu un fel de caracteristici speciale pentru a justifica prețul. Unele opțiuni înregistrează automat un vizitator în clipa în care acesta pășește în fața soneriei. Altele îți permit să vorbești direct cu un oaspete cu un difuzor și un microfon încorporate înainte de a te apropia de ușa din față.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.