Cum să alegeți abajurul potrivit pentru o lampă


Alegerea abajurului perfect pentru o lampă de masă sau de podea ține de dimensiuni, stil și de suportul pentru baza lămpii. Așadar, trebuie să se potrivească locului și ocaziei, să completeze fără să copleșească ca anumite lustre LED și să atragă atenția doar atât cât să fie observat. Deși poate fi intimidant, învățând cum să măsurați o lampă sau lampadare pentru un abajur, veți garanta un rezultat perfect. Urmați ghidul nostru de alegere a unui abajur pentru a vă simți încrezător în alegerea dumneavoastră.
 
Primul lucru pe care îl faceți atunci când încercați să alegeți abajurul potrivit este să vă uitați la lampă sau lampadar. Care este forma generală?
 
Dacă baza este rotundă, atunci un abajur rotund funcționează de obicei cel mai bine. O siluetă pătrată sau unghiulară tinde să arate mai bine cu un abajur pătrat. Desigur, există întotdeauna excepții de la orice regulă de decorare - lămpile cu sfeșnic, cu combinația lor de curbe și unghiuri, se pot descurca cu aproape orice formă. Și, dacă lampa dvs. este pătrată și masa dvs. este rotundă, un abajur rotund le poate completa pe amândouă.
 
Acum că știți forma bazei lămpii, este timpul să luați o bandă de măsură. Iată orientările noastre pentru a măsura o lampă pentru un abajur:
 
  • Abajurul dvs. ar trebui să fie de aproximativ două treimi din înălțimea bazei lămpii dvs. (plus sau minus un centimetru).
  • Proporția este cheia - prea înalt și efectul va fi greu de sus, dar prea scurt și lampa va părea dezechilibrată.
  • La fel ca lenjeria, nu vreți niciodată să vi se vadă dedesubtul abajurului. Așadar, dacă lampa dvs. este așezată pe un șemineu sau aveți lampadare aproape de nivelul ochilor, acest lucru este deosebit de important.
 
Pentru a alege lățimea potrivită a abajurului, măsurați baza lămpii și înmulțițiți-o cu doi. Pentru o bază rotundă, măsurați drept peste; măsurați pe diagonală pentru o bază pătrată. Partea cea mai lată a abajurului trebuie să fie cu cel puțin o jumătate de centimetru mai lată decât partea cea mai lată a bazei pe fiecare parte.
 
Și când vă gândiți la lățime, nu uitați de amplasare. Deci, dacă lampa va merge lângă un pat sau într-un hol aglomerat, alegeți un abajur mai îngust pentru a evita coatele zburătoare.
 
După ce ați ales forma și dimensiunea, este timpul să vă gândiți la materialul sau textura din care este confecționat abajurul. Cele mai multe modele de abajururi de lampadare sau lămpi sunt realizate din in, bumbac sau carton - dacă este posibil să vă actualizați abajururile în funcție de sezon, un design simplu realizat din unul dintre aceste materiale ar fi o alegere bună. Pentru un aspect mai luxos și de lungă durată, abajururile din mătase sunt întruchiparea eleganței și adaugă un strat tactil suplimentar la o schemă de decorare.
 
Dacă vă chinuiți să vă decideți asupra finisajului, luați din nou în considerare ce fel de atmosferă doriți să creați în camera în care va fi amplasată lampa.

 
● Pentru a lumina instantaneu o cameră, făcându-i o senzație de mai multă spațiu, luați în considerare abajururile din carton - fațada lor curată este deosebit de eficientă atunci când sunt lucrate într-o nuanță albă.
 

● Pentru a obține un aspect îndrăzneț sau o declarație izbitoare cu o lampă, abajururile din in negru sunt perfecte - un abajur simplu, de culoare bloc, va crea întotdeauna un efect contemporan.
 
● Pentru un aspect tradițional, de cabană, abajururile din țesătură plisată sunt ideale, deoarece conferă un pic de fantezie unei scheme mai clasice.
 
Stilul și materialul bazei unei lămpi sau a unor lampadare în sine pot influența, de asemenea, materialul folosit pentru abajur; o bază cu un finisaj neted ar putea solicita un contrast - adică un abajur cu multă textură și detalii - în timp ce asocierea unei lămpi și a unui abajur cu o senzație similară va unifica cele două elemente.
 
Abajururile translucide din țesătură transparentă, hârtie sau materiale alternative sunt excelente pentru lectură și pentru a adăuga lumină ambientală în cameră. Dar abajururile opace din mătase, pergament gros sau carton laminat vor direcționa lumina în fascicule definite, în sus și în jos, perfecte pentru a evidenția obiectele și pentru a crea o atmosferă specială.
 
Acum vorbim de modă. Abajururile simple spun cool, rafinat și contemporan. Dar pliurile sunt mai confortabile, mai tradiționale și tind să se potrivească bine cu antichitățile. Iar detaliile personalizate, cum ar fi broderia, decupajul și vopseaua, pot transforma abajurul din accesoriu într-un punct de atracție. Adăugați stilul dvs. personal cu accesorii de iluminat, cum ar fi finisaje, capace de cablu, cristale și multe altele.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.