Cum să alegeți o cască de motocicletă potrivită


 
 
Fiecare motociclist cunoaște valoarea unei căști moto bune. Și, deși unii oameni pot susține că mersul fără cască este ilegal, suntem aici pentru a vă spune de ce ar trebui să purtați întotdeauna una. 
 
Accidentele de motocicletă sunt frecvente - de fapt, sunt al doilea cel mai frecvent tip de accident pentru vehiculele de pe șosea - ceea ce înseamnă că există o mulțime de motive excelente pentru a cumpăra o cască nouă de fiecare dată când vă îmbunătățiți motocicleta. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să luați o decizie informată atunci când vă alegeți căști moto.

Știți ce să căutați

Primul pas pentru a alege casca potrivită este să stabiliți ce căutați la o cască. Există o mulțime de tipuri diferite de căști moto disponibile, așa că este important să știți ce vă doriți. 
 
Unele dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le luați în considerare atunci când alegeți o cască nouă includ dimensiunea, forma și greutatea căștii, precum și materialele utilizate în construcția acesteia. 
 
Când vine vorba de mărime, este posibil ca unele căști moto să nu fie compatibile cu capul dumneavoastră. Asigurați-vă că optați pentru dimensiunea care vi se potrivește cel mai bine la cap și care vă este confortabilă, permițându-vă în același timp să respirați și să vedeți clar. De asemenea, este posibil să doriți să încercați casca în magazin pentru a vă asigura că aveți o idee exactă despre cum vi se potrivește. 
 
Un alt lucru important de care trebuie să țineți cont este nivelul de protecție pe care îl oferă noua dvs. cască. În timp ce standardele DOT și Snell sunt un bun punct de plecare, este posibil să doriți să faceți câteva cercetări pentru a vedea dacă există un anumit nivel de protecție pe care l-ați dori la noua dvs. cască.

Înainte de a cumpăra, asigurați-vă că casca este certificată

O cască este menită să vă protejeze capul, așa că este important să alegeți o cască care este certificată pentru a îndeplini anumite standarde. Standardele care contează atunci când vine vorba de căștile de motociclist sunt standardele DOT și Snell. Ambele certificări sunt voluntare și sunt concepute pentru a se asigura că producătorii folosesc materiale și tehnici de construcție de înaltă calitate în căștile lor. 
 
Fundația Snell recomandă ca toate căștile care respectă standardul lor să îndeplinească cerințele de performanță stabilite în publicația lor, Snell's New Rules for Street-Legal Motorcycle Helmets. Și, deși aceste reguli nu reprezintă o lege, ele sunt cele mai importante standarde de siguranță atunci când vine vorba de alegerea unei căști moto, deoarece acoperă o mare varietate de factori, cum ar fi rezistența la impact, confortul, potrivirea și multe altele. 
 
Aceste standarde sunt importante, deoarece ajută la asigurarea faptului că orice cască pe care o cumpărați vă va proteja în cazul unui accident. Atunci când alegeți o cască certificată conform standardelor DOT sau Snell, vă asigurați că aceasta îndeplinește anumite specificații de performanță, cum ar fi rezistența la impact și confortul.

Verificați stratul de acoperire și alte specificații

Atunci când sunteți gata să mergeți la cumpărături, este important să faceți cumpărături pentru a obține cel mai bun preț pentru noua dvs. cască. Dar, înainte de a arunca bani pe o nouă mașină, asigurați-vă că verificați specificațiile căștii pe care o luați în considerare. 
 
Cel mai important lucru la care trebuie să vă uitați atunci când alegeți o cască nouă este nivelul de protecție pe care îl oferă. O modalitate bună de a determina acest lucru este verificarea nivelului de acoperire E-coat pe care îl are o cască. Un E-coat este un tratament chimic care se adaugă la cochilia unei căști pentru a crește considerabil rezistența acesteia la impact. Cu cât este mai mare nivelul de acoperire E, cu atât mai multă protecție va oferi o cască. 
 
Alte specificații la care ați putea dori să vă uitați includ greutatea căștii, dimensiunea orificiilor de ventilație și modul în care se potrivește casca. Când vine vorba de greutate, poate doriți să luați în considerare o cască mai ușoară dacă intenționați să faceți turism pentru perioade lungi de timp. Iar dacă purtați o cască integrală, poate doriți să încercați în schimb o cască semi-facială.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.