Memoria gustului de vară cu chef Alex Petricean - Pe urmele focului



Specificul bucătăriei românești a fost mereu dominat de arome puternice, carne gătită la jar sau în tuci, ingrediente proaspete și multă creativitate. Rezultatul istoric al unui amestec de influențe din gastronomia maghiară, turcească, grecească, rusească și ucraineană pline de savoare, care rămân întipărite în memoria gustului. Motiv pentru care simți să le încerci din nou și chiar să le personalizezi în funcție de amprenta aromelor preferate în memoria ta gustativă.

Gătitul la foc în aer liber și gustul intens al preparatelor astfel obținute îți trezesc amintiri din copilăria la bunici, când aceștia pregăteau bucatele pe plita din bucătăria de vară? Sau poate te duc cu gândul la ieșirile de week-end la pădure, când cea mai mare distracție era aprinderea focului în aer liber și pregătirea mesei în mijlocul naturii, cu bucăți de carne sfârâind pe grătar și legume proaspete cumpărate din piață. Aceleași ingrediente proaspete, de producție locală, le poți regăsi acum în magazinele PENNY și le poți folosi pentru a-ți recrea rețetele preferate și emoțiile produse de acestea.

Memoria gustului de vară nu este doar o experiență plăcută ce rămâne în subconștient, ci și numele noului proiect PENNY care, alături de Chef Alex Petricean, ne ajută să retrăim acele clipe în prezent, să ne bucurăm de gusturile românești de altădată și să descoperim noi tehnici de gătit în aer liber.

Pe urmele gustului de odinioară, din bucătăria de vară

Secolul vitezei, nevoia preparatelor la minut și industrializarea masivă ne-au răpit bucuria gătitului în tihnă, la foc deschis, a preparatelor simple dar cu gust desăvârșit, care făceau deliciul meselor de odinioară.
Când ai simțit ultima oară gustul puternic de friptură la jar, suculentă sau pe cel al cărnii la proțap? Vestea bună este că acum, pe timp de vară, putem să retrăim tradițiile și să ne bucurăm din nou de mâncare sănătoasă, delicioasă, pe care să o pregătim din ingrediente proaspete, carne 100% de origine românească, de la Hanul Boieresc, pe care o găsim ușor în magazinele PENNY.

Scopul proiectului Memoria gustului de vară cu chef Alex Petricean - Pe urmele focului este acela de a vă retrimite în bucătăria românească tradițională și de a vă trezi pasiunea pentru gătit liber, la foc, în natură. Preparatele propuse de Chef Alex Petricean sunt reinterpretate după mâncăruri autentice românești, alese din rețetele propuse de români din diverse zone ale țării. În fiecare episod video veți descoperi o parte din România - amestecul intrigant de arome și texturi cremoase din Moldova, bucatele puternic condimentate specifice Ardealului, gustul proaspăt al preparatelor inspirate din zona Olteniei, și așa mai departe.

 

În bucătăria de vară ai parte de cele mai savuroase experiențe culinare!

În memoria gustului de vară au rămas întipărite carnea de pui pe grătar, ficățeii pregătiți la jar, merele coapte, aroma afumată a cărnii de porc la lojniță, amestecul savuros de ingrediente din lușcoșul ardelenesc pregătit la tuci, în aer liber. Toate acestea și multe alte rețete cu gust autentic românesc sunt reinterpretate, de către Chef Alex Petricean, adăugând ingrediente noi, proaspete, de la PENNY, și folosind metode ingenioase de gătit la foc, în aer liber. Astfel poți regăsi aromele pe care le îndrăgești din copilărie în rețete gătite chiar de tine, din produse proaspete de la Hanul Boieresc.

Reinventează metodele de gătit la foc deschis!

Metodele de pregătire a hranei în natură, propuse de Chef Alex Petricean, sunt o provocare de ingeniozitate și îți testează abilitățile de gătit cu ustensile neconvenționale. Vei descoperi cum poți face pui la jar pe un suport improvizat din câteva bețe sau cum poți obține un proțap folosind patru furculițe și o lingură de lemn.

Experiența de gătit în aer liber devine, astfel, o activitate extrem de antrenantă, creativă și relaxantă, la finalul căreia te vei bucura nu doar de mâncare delicioasă, proaspătă și sănătoasă, ci și de sentimentul de a fi reușit să improvizezi noi metode de pregătit hrana la foc deschis.

Inspirându-te din episoadele Pe urmele focului vei avea un motiv în plus să faci o prioritate din ieșirile în aer liber, cu familia și prietenii, creând legături mai puternice în timp ce încercați noi rețete ce vă amintesc de gustul de vară de altădată și noi tehnici de gătit. Campania inițiată de PENNY împreună cu Chef Alex Petricean îți amintește că gustul desăvârșit nu stă în rețete complicate și produse sofisticate, ci în abordări simple ale ingredientelor pur românești, de calitate, care trezesc amintiri de neprețuit.


Descoperă aromele din Moldova în rețeta de carne la lojniță!

Cine nu își amintește gustul savuros al tocăniței de porc cu untură, usturoi și mămăligă, pe care bunicii o pregăteau rapid, când pofta de mâncare era de nestăvilit?

Redescoperă rețeta de Carne la lojniță în cel mai nou episod din Memoria gustului de vară cu chef Alex Petricean - Pe urmele focului, într-o abordare ușor diferită, care-i amplifică savoarea.


Această rețetă specifică din zona Vrancei este obținută dintr-un amestec de carne proaspătă și ingrediente cu gust intens. Chef Alex Petricean a folosit cotlet de porc feliat, fără os, de la Hanul Boieresc, telemea de Ibănești, brânză de burduf cu caș de oaie și usturoi.

Vei regăsi savoarea tocăniței de porc la ceaun, cu ceapă călită în untură, slăninuță, carne de porc afumată la o lojniță improvizată în pământ, sos cu roșii, usturoi și cuburi de pâine prăjită în același ceaun.

Retrăiește emoțiile copilăriei prin intermediul papilelor gustative care te duc înapoi în timp, în momente când găseai bucurie în gustul mâncărurilor preferate!

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.