Alertă Meteo de caniculă, disconfort termic şi instabilitate atmosferică

 
Meteorologii au emis o nouă informare de caniculă pentru toată ţara, valabilă începând de astăzi de la prânz până marţi, la ora 23. Se vor înregistra temperaturi maxime în jurul a 35 de grade Celsius, izolat chiar 37 de grade în Lunca Dunării, iar indicele de disconfort termic (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Astăzi, vremea va fi călduroasă în toată ţara, local caniculară în zonele de câmpie, iar luni 15 iunie, canicula va persista în Câmpia Română, Podişul Moldovei şi partea continentală a Dobrogei. Se vor înregistra temperaturi maxime în jurul a 35 de grade Celsius, izolat chiar 37 de grade în Lunca Dunării, iar indicele de disconfort termic (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Începând din această seară, până la sfârşitul zilei de marţi 16 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta în zonele montane şi submontane, în Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova şi pe spaţii mai restrânse în rest. Vor fi averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor avea trecător aspect de vijelie. Ploile vor avea şi caracter torenţial, cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 30...40 l/mp, cu precădere în zonele de munte. Pe arii restrânse va cădea grindină.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alerta meteo. Ţara arde. Cod Roşu în vest. Cod Portocaliu în est. Cât durează. Care vor fi maximele

03 Aug 2017 2840

Constanța. Alertă meteo. Două zile de foc. Temperaturi record și disconfort termic. Care vor fi temperaturile resimțite

25 Jun 2017 6381

Alertă meteo. Intră în vigoare de azi. Valabilă și mâine. Ce prognoze fac specialiștii

17 Jun 2016 4029

Un val de caniculă vine spre România De când vor creşte temperaturile în termometre

13 Jun 2016 8709