Comunicat de presa- Întrevederea ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, cu Nunțiul Apostolic în România și Republica Moldova, Miguel Maury Buendia

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, l-a primit azi, 17 februarie 2016, pe Nunțiul Apostolic în România și Republica Moldova, Miguel Maury Buendia.

În cadrul întrevederii a fost evidențiată relația pozitivă și fructuoasă a statului român cu Biserica Catolică, reflectată și în dinamica vizitelor și contactelor bilaterale frecvente și variate.

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni și-a exprimat aprecierea față de personalitatea și contribuția Papei Francisc în plan internațional și pentru promovarea dialogului dintre Biserici. A transmis gratitudine pentru sprijinul oferit de Biserica Catolică membrilor comunităților românești din Europa Occidentală, ceea ce a facilitat integrarea acestora în societățile din țările de reședință.
Cei doi interlocutori au convenit menținerea unei strânse relații de colaborare, orientată spre promovarea dialogului ecumenic și a cooperării în special în domeniile educației și culturii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.