Comunicat MAE - Întrevederea ministrului afacerilor externe, Lazăr Comănescu, cu secretarul de stat al SUA, John Kerry

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Lazăr Comănescu, cu  secretarul de stat al SUA, John Kerry



Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a avut la 2 decembrie 2015, în marja reuniunii miniștrilor NATO de externe, o întrevedere cu secretarul de stat al SUA, John Kerry.

Cu acest prilej, şeful diplomației române a reiterat că relaţia cu SUA rămâne un pilon al politicii externe şi de securitate a României. A subliniat nivelul excelent al cooperării româno-americane în domeniul politico-militar, evidențiind interesul pentru consolidarea prezenţei SUA în România.

La rândul său, secretarul de stat a remarcat calitatea de Aliat responsabil şi de încredere al României, evocând contribuțiile, alături de SUA, în lupta împotriva terorismului. Totodată, a evidențiat rolul României în regiune, ca factor de stabilitate, inclusiv din prisma dezvoltării economice.

Evocând rezultatele reuniunii Task Force-ului pentru implementarea Declaraţiei Comune cu privire la Parteneriatul Strategic pentru secolul XXI între România şi SUA, desfăşurată recent la București, cei doi oficiali au accentuat importanţa dezvoltării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic româno-american.

S-a convenit intensificarea colaborării şi dialogului bilateral, secretarul de stat al SUA acceptând invitaţia omologului român de a efectua o vizită în România în cursul anului viitor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.