Încheierea cursului de pregătire profesională pentru tineri diplomați afgani

Ministerul Afacerilor Externe a organizat astăzi, 13 iunie 2014, ceremonia de înmânare a diplomelor de absolvire celor 15 tineri diplomaţi afgani care au parcurs programul de pregătire diplomatică organizat de către Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Diplomatic Român şi Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare – România, în perioada 2-13 iunie 2014.

Ceremonia a fost urmată de o sesiune de discuţii cu tineri diplomați reprezentanţi ai mai multor departamente ale MAE. A fost evidențiată dorința părții române de a contribui la dezvoltarea instituțiilor democratice din Republica Islamică Afganistan, la solicitarea părții afgane.
Programul de pregătire a vizat familiarizarea diplomaţilor afgani cu activitatea curentă din minister şi cu principalele obiective de politică externă ale României. Informaţiile teoretice şi practice dobândite în cadrul cursurilor de formare şi perfecţionare profesională au fost consolidate prin organizarea de vizite de lucru şi documentare în cadrul mai multor instituţii româneşti (Camera Deputaţilor, Autoritatea Electorală Permanentă, Consiliul Superior al Magistraturii).

Informaţii suplimentare:

Primul curs de pregătire profesională pentru diplomaţi afgani, la care au participat 10 candidaţi, a fost organizat în martie 2013, în urma angajamentului exprimat de România de a contribui la formarea şi consolidarea capacităţilor administrative afgane. Ca urmare a rezultatelor bune obţinute cu acea ocazie şi a interesului manifestat de partea afgană, la ediţia din 2014 au luat parte 15 tineri diplomaţi afgani. Aceste programe sunt finanţate din fondurile destinate asistenţei oficiale pentru dezvoltare puse la dispoziţie de statul român.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.