MAE7 aprilie – celebrarea Zilei NATO în România

Comunicat de presă
7 aprilie – celebrarea Zilei NATO în România 
 
Ministerul Afacerilor Externe marchează duminică, 7 aprilie 2024, Ziua NATO în România, într-un an în care celebrăm o dublă aniversare: 20 de ani de la aderarea României la NATO și, respectiv, 75 de ani de la înființarea Alianței Nord-Atlantice.
Ziua NATO este aniversată, potrivit legislației naționale, în prima duminică a lunii aprilie din fiecare an, aceasta fiind declarată zi de „sărbătoare publică dedicată democrației și spiritului european și euroatlantic”.
În acest spirit, pentru familiarizarea publicului tânăr cu valorile și obiectivele Alianței, Ministerul Afacerilor Externe găzduiește, duminică, 7 aprilie 2024, un eveniment educațional de tip Model NATO, organizat de Asociația Studenților în Științe Politice din cadrul Universității București. În aceeași zi, Ministerul Afacerilor Externe va marca Ziua NATO în 2024 și prin iluminarea în culoarea albastră a sediului central al instituției între orele 20.00 și 21.30.
Evenimentele organizate la 7 aprilie a.c. fac parte dintr-o suită de acțiuni de diplomație publică organizate de Ministerul Afacerilor Externe pe parcursul acestui an, în țară și la misiunile diplomatice, în cooperare și cu alte instituții partenere. Aceasta include conferințe, mese rotunde, expoziții și campania Born in NATO, dedicată tinerilor născuți începând cu 2004 și derulată în cooperare cu Ministerul Apărării Naționale în diferite școli și licee din țară.
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.