MAEAmbasadorului Republicii Finlanda în România, Marjut Akola, în vizită de rămas-bun

13 iulie 2023
 
Comunicat de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a ambasadorului Republicii Finlanda în România, Marjut Akola, în vizită de rămas-bun
 
Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a primit-o joi, 13 iulie 2023, pe ambasadorul Republicii Finlanda în România, Marjut Akola, în vizită de rămas-bun.
Întrevederea a prilejuit o evaluare a stadiului relațiilor bilaterale, precum și a cooperării la nivelul UE. În acest sens, șefa diplomației române a apreciat contribuția ambasadorului Marjut Akola la impulsionarea relațiilor bilaterale, atât pe palier politic, cât și economic, precum și din perspectiva unei cât mai bune coordonări pe dosarele de interes comun la nivel european. 
Cei doi interlocutori au subliniat interesul pentru consolidarea în continuare a dialogului politic, prin menținerea unui nivel ridicat al contactelor politico-diplomatice între România şi Finlanda, în linie cu prioritățile de pe agenda comună de cooperare la nivel guvernamental, parlamentar și sectorial.
Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a evidențiat, în acest context, cooperarea româno-finlandeză foarte bună la nivelul UE, în special în contextul succesiunii Președinției române, respectiv finlandeze, la nivelul Consiliului Uniunii Europene pe parcursul anului 2019. La rândul său, ambasadorul Marjut Akola a reiterat sprijinul Finlandei pentru aderarea României la spațiul Schengen.
În același registru, ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a evocat susținerea activă a României pentru aderarea Finlandei la NATO, o decizie care a reprezentat un moment istoric pentru Finlanda și o contribuție importantă la securitatea euroatlantică.
Oficialul român a evocat, totodată, rolul important al ambasadorului Marjut Akola în creșterea profilului problematicii Mării Negre și a rolului Republicii Moldova, cu precădere în contextul actual complex de securitate.
La finalul întrevederii, șeful diplomației române a înmânat ambasadorului finlandez Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Mare Cruce conferit de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în semn de apreciere pentru eforturile susținute și angajamentul remarcabil în sprijinirea, pe durata mandatului său în România, a promovării și dezvoltării relațiilor româno-finlandeze. Cu acest prilej, șeful diplomației române a adresat mulțumiri ambasadorului Marjut Akola pentru întreaga sa activitate în România și i-a urat succes în activitatea viitoare.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primirea de către ministrul Bogdan Aurescu, în vizită de rămas bun, a ambasadorului Republicii Finlanda

18 Aug 2015 1010