MAEConsultările secretarului de stat Traian Hristea cu vice-ministrul pentru afaceri externe din Regatul Arabiei Saudite, Waleed bin Abdulkarim Al Khuraiji

16 februarie 2024
Comunicat de presă
Consultările secretarului de stat Traian Hristea cu vice-ministrul pentru afaceri externe din Regatul Arabiei Saudite, Waleed bin Abdulkarim Al Khuraiji

 
Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea l-a primit joi, 15 februarie 2024, pe vice-ministrul pentru afaceri externe al Regatului Arabiei Saudite, Waleed bin Abdulkarim Al Khuraiji, cu ocazia derulării unei noi runde de consultări politico-diplomatice bilaterale.
Cu acest prilej, părțile au exprimat apreciere față de parteneriatul româno-saudit, fiind identificat un interes comun pentru consolidarea dialogului și cooperării dintre cele două state. Cei doi oficiali au realizat o trecere în revistă a stadiului relației bilaterale și a cooperării în plan sectorial, cu accent pe avansarea cadrului juridic aflat în negociere și a calendarului de contacte bilaterale, demersuri menite să transmită un mesaj de încurajare pentru mediul de afaceri din cele două state.
Oficialul român a apreciat asumarea de către Regat a unui rol tot mai activ în plan regional și multilateral. Referitor la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, partea română a reafirmat sprijinul neechivoc al României față de independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.
În ceea ce privește situația din Orientul Mijlociu, cei doi oficiali au subliniat necesitatea coordonării eforturilor internaționale pentru avansarea către o pace durabilă în regiune.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.