MAEConvorbirea telefonică a ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu vice-prim-ministrul pentru integrare europeană și euro-atlantică a Ucrainei, Olha Stefanishyna


11 martie 2024
Comunicat de presă
Convorbirea telefonică a ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu vice-prim-ministrul pentru integrare europeană și euro-atlantică a Ucrainei, Olha Stefanishyna
 
 Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a avut luni, 11 martie 2024, o convorbire telefonică cu vice-prim-ministrul pentru integrare europeană și euro-atlantică a Ucrainei, Olha Stefanishyna. Discuțiile s-au concentrat, în principal, pe agenda europeană a Ucrainei, în contextul pregătirii reuniunii Consiliului European (21-22 martie 2024).
Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii privind reformele recente adoptate de Ucraina pentru a răspunde tuturor recomandărilor Comisiei Europene. În acest context, cei doi înlați oficiali au subliniat importanța unui calendar clar și predictibil pentru procesul de integrare europeană al Ucrainei și Republicii Moldova.
Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a reiterat sprijinul consecvent al României pentru Ucraina și poporul ucrainean, evidențiind abordarea constructivă și transparentă în contextul procesului de aderare la Uniunea Europeană al Ucrainei și Republicii Moldova. De asemenea, a apreciat eforturile depuse de autoritățile ucrainene în adoptarea reformelor, în contextul deosebit de dificil generat de războiul de agresiune al Federației Ruse.
Șefa diplomației române a exprimat încrederea într-o implementare eficientă și sustenabilă a acestora, inclusiv în perspectiva asigurării respectării depline a drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale din Ucraina.
Viceprim-ministrul pentru integrare europeană și euro-atlantică a Ucrainei Olha Stefanishyna a prezentat cele mai recente evoluții privind reformele adoptate în domeniul protecției drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale din Ucraina. A adresat mulțumiri României pentru poziția de deschidere și sprijin consecvent pentru Ucraina, atât în plan bilateral, cât și în contextul agendei europene.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.