MAEÎntrevederea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu James O’Brien, asistentul secretarului de stat al SUA

23 ianuarie 2024
Comunicat de presă
Întrevederea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu James O’Brien, asistentul secretarului de stat al SUA
 
Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a avut marți, 23 ianuarie 2024, o întrevedere cu James O’Brien, asistent pentru afaceri europene și eurasiatice al secretarului de stat al SUA.
În cadrul întrevederii, ambii interlocutori au apreciat substanța dialogului bilateral, cu accent pe dezvoltarea Parteneriatului Strategic România – SUA pe toate palierele sale, inclusiv prin avansarea procesului de pregătire a celei de-a 9-a sesiuni a Dialogului Strategic dintre cele două țări.
Cei doi oficiali au subliniat abordarea unitară a României și a Statelor Unite în ceea ce privește inițiativele de stimulare și consolidare a interconectivității, cooperării, rezilienței și securității în regiunea extinsă a Mării Negre. De asemenea, au accentuat necesitatea consolidării coordonării transatlantice în gestionarea crizelor multiple care afectează securitatea globală.
Ministrul Luminița Odobescu a reiterat aprecierea României pentru contribuția SUA la securitatea și apărarea Flancului Estic al NATO, în special a României, în contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. A reiterat contribuția țării noastre la asigurarea culoarelor sigure de export pentru cerealele și produsele agricole ucrainene.
Ambele părți au salutat intensificarea eforturilor care vizează îndeplinirea condițiilor pentru includerea României în programul Visa Waiver.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Întrevederea ministrului Afacerilor Externe Luminița Odobescu cu James O’Brien, asistentul secretarului de stat al SUA

08 Dec 2023 648

MAEÎntrevederea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu James O’Brien, asistentul secretarului de stat al SUA

08 Dec 2023 485