MAEÎntrevederea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu liderul opoziției belaruse Sviatlana Tsikhanouskaya

Comunicat de presă
Întrevederea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu liderul opoziției belaruse Sviatlana Tsikhanouskaya


Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a avut joi, 7 martie 2024, o întrevedere cu liderul opoziției belaruse, Sviatlana Tsikhanouskaya. Discuțiile au vizat aspecte legate de situația internă din Belarus, evaluări privind situația geopolitică din regiune și sprijinul acordat de regimul Lukașenko agresiunii ruse împotriva Ucrainei.
Ministrul Luminița Odobescu a exprimat îngrijorarea părții române față de intensificarea represiunilor, intimidărilor, arestărilor și condamnărilor politice care vizează mass-media, activiștii și întreaga societate civilă din Belarus. De asemenea, a subliniat multiplele încălcări ale drepturilor și libertăților fundamentale în contextul scrutinului parlamentar și local din Belarus de la 25 februarie 2024. În context, a îndemnat la unitatea opoziției belaruse aflate în exil, subliniind importanța acțiunii convergente în promovarea aspirațiilor democratice ale cetățenilor acestui stat. 
Ministrul român al afacerilor externe a evidențiat implicarea activă a României în sprijinirea societății civile, a media independente și a opoziției politice belaruse.
La rândul său, Sviatlana Tsikhanouskaya a mulțumit României pentru sprijinul politic, diplomatic, concret furnizat prin fonduri donate pentru societatea civilă și media independente belaruse. 
A asigurat de continuarea eforturilor pentru menținerea în atenție a gravelor încălcări ale drepturilor omului din Belarus, respectiv pentru izolarea internațională a regimului Lukașenko.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.