MAEÎntrevederea secretarului de stat Traian Hristea cu viceministrul de externe al Republicii Cuba, Elio Eduardo Rodríguez Perdomo

17 octombrie 2023
 
Comunicat de presă
Întrevederea secretarului de stat Traian Hristea cu viceministrul de externe al Republicii Cuba, Elio Eduardo Rodríguez Perdomo
 
Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice, Traian Hristea a avut luni, 16 octombrie 2023, o întrevedere cu viceministrul de externe al Republicii Cuba, Elio Eduardo Rodríguez Perdomo.
Temele de discuție au vizat stadiul și perspectivele relației bilaterale, cooperarea economică și sectorială, relațiile Uniunea Europeană – Cuba și impactul războiului de agresiune a Federației Ruse împotriva Ucrainei.
A avut loc, de asemenea, un schimb de opinii pe marginea agendei internaţionale, care a cuprins evoluţiile recente în zonele de apartenenţă geografică ale celor două ţări; dialogul bi-regional Uniunea Europeană - Comunitatea Statelor Latino-Americane şi Caraibiene (CELAC); cooperarea la nivel multilateral.
Demnitarul român a prezentat eforturile Guvernului României în sprijinul Ucrainei, în contextul războiului de agresiune a Federației Ruse împotriva acestui stat, precum și măsurile adoptate de România  pentru facilitarea tranzitului cerealelor ucrainene, contribuție importantă la asigurarea securității alimentare mondiale. A subliniat importanța solidarității internaționale în apărarea principiilor fundamentale ale dreptului internațional și ale Cartei ONU.
Cu ocazia consultărilor, ambele părți au reiterat importanța pe care o acordă dezvoltării relațiilor bilaterale și au agreat impulsionarea colaborării în domeniul educaţiei, culturii, agriculturii și sănătății.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MAEDin Agenda de lucru a MAE 28 martie 2024, vă semnalăm

28 Mar 2024 376

MAEÎntrevederea secretarului de stat Traian Hristea cu membrii delegației conduse de Enkh-Amgalan Byambasuren

22 Feb 2024 378

MAEDin Agenda de lucru a MAE de miercuri, 21 februarie 2024, vă semnalăm

21 Feb 2024 381

MAEÎntrevederea secretarului de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice

12 Jun 2023 517