MAEMinisterul Afacerilor Externe salută aderarea Suediei la NATO

8 martie 2024
 
Comunicat de presă
Ministerul Afacerilor Externe salută aderarea Suediei la NATO
 
Ministerul Afacerilor Externă salută aderarea Suediei la NATO, prin depunerea, la 7 martie 2024, a instrumentului de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, depozitarul Tratatului de la Washington. Prin aderarea la NATO, Suedia, al 32-lea stat aliat, este mai puternică și mai sigură, iar Alianța, mai consolidată, o evoluție cu atât mai relevantă cu cât Europa și spațiul euroatlantic se confruntă cu cea mai gravă criză de securitate de după al Doilea Război Mondial.
Alăturându-se celei mai puternice alianțe politico-militare din istorie, Suedia își asumă și responsabilitatea participării la apărarea colectivă, unul din cei trei piloni pe care este fundamentat NATO. România, un susținător activ al aderării Suediei la NATO, privește cu interes perspectiva colaborării cu noul aliat pentru consolidarea, în continuare, în mod unitar și coerent, a posturii de descurajare și apărare pe Flancul Estic, de la Nord la Sud, de la Marea Baltică la Marea Neagră, pentru a asigura o viziune integrată pentru apărarea înaintată.
Având în vedere inclusiv beneficiile solide obținute de România pe parcursul celor două decenii de apartenență la Alianța Nord-Atlantică, țara noastră rămâne un promotor ferm al politicii Ușilor Deschise, sprijinind eforturile statelor candidate de pregătire pentru aderare, atât prin canalele bilaterale, cât și prin intermediul mecanismelor NATO.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.