MAEParticiparea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la reuniunea extraordinară a miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE

Comunicat de presă
Participarea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la reuniunea extraordinară a miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE
 
Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a participat marți, 16 aprilie 2024, prin video-conferință, la reuniunea extraordinară a miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE.
Reuniunea fost convocată pentru a discuta situația de securitate din Orientul Mijlociu în urma atacului fără precedent al Iranului împotriva Israelului (13/14 aprilie).
În cadrul discuțiilor, ministrul român de externe a condamnat ferm atacul împotriva Israelului și a exprimat solidaritate cu poporul israelian în aceste momente dificile, precum și angajamentul față de securitatea acestui stat.
A exprimat îngrijorare cu privire la pericolul înrăutățirii situației din Orientul Mijlociu, cu repercusiuni asupra securității regionale și internaționale și a subliniat importanța coordonării cu SUA, Marea Britanie și partenerii regionali în eforturile de dezescaladare.
Totodată, ministrul român a susținut necesitatea continuării sprijinului pentru inițiativele menite să soluționeze criza din Fâșia Gaza. În acest context, a subliniat importanța agreării unui acord pentru încetarea focului, eliberarea tuturor ostaticilor deținuți de Hamas și furnizarea de asistență umanitară populației palestiniene afectate de criză, ca element-cheie pentru stabilitatea regională.
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MAEParticiparea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la reuniunea extraordinară a miniștrilor

21 Nov 2023 456