MAEParticiparea secretarului de stat Traian Hristea la reuniunea de lucru între Guvernul României și Reprezentanța UNICEF în România

6 martie 2024
 
Comunicat de presă
Participarea secretarului de stat Traian Hristea la reuniunea de lucru între Guvernul României și Reprezentanța UNICEF în România
 
Ministerul Afacerilor Externe a găzduit, miercuri, 6 martie 2024, o reuniune de lucru între reprezentanții Guvernului și UNICEF România, pe marginea derulării Programului de Țară încheiat între Guvern și UNICEF pentru perioada 2023-2027.
Reuniunea a fost prezidată de secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice, Traian Hristea, și reprezentantul UNICEF în România, Anna Riatti.
La eveniment au participat oficiali din partea UNICEF la București și delegați de nivel înalt ai instituțiilor cu atribuții în aplicarea Planului Comun de Lucru care operaționalizează Programul de Țară, precum și deputați, membri ai Comisiilor parlamentare de specialitate relevante pentru domeniul protecției copilului. 
În mesajul său, secretarul de stat a apreciat în mod deosebit parteneriatul de lungă durată cu UNICEF care a contribuit în mod esențial la îmbunătățirea situației copiilor vulnerabili din România. Totodată, acesta a subliniat contribuția UNICEF la implementarea reformelor și strategiilor naționale relevante pentru bunăstarea lor.
Reprezentantul UNICEF a scos în evidență succesul parteneriatului cu România și progresele incontestabile înregistrate pentru îmbunătățirea situației drepturilor copiilor români. În același timp, Anna Riatti a încurajat depunerea unor eforturi suplimentare comune pentru realizarea obiectivelor Programului de Țară în domeniile prioritare identificate.
Autoritățile române au discutat principalele realizări, provocări și lecțiile învățate în primul an al implementării Planului Comun de Lucru. A fost menționat angajamentul Guvernului României de a continua cooperarea cu UNICEF pentru a accelera implementarea obiectivelor acestuia. În acest sens, agenda reuniunii a cuprins prioritățile pentru anul 2024, precum sănătate și educație, cu un accent sporit pe cei mai vulnerabili copii și pe  etapele următoare pentru realizarea lor.
Cu această ocazie, a avut loc ceremonia de înmânare în numele Președintelui României a Ordinului “Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului și Angajament Social, în grad de Comandor”, conferit UNICEF România, de către doamna Cătălina Galer, consilier de stat în cadrul Administrației Prezidențiale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MAEDin Agenda de lucru a MAE 03 aprilie 2024, vă semnalăm

03 Apr 2024 342

MAEDin Agenda de lucru a MAE

18 Jan 2024 343