MAEPrimirea de către ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a delegației Comisiei pentru politică externă a Parlamentului Republicii Irak

Comunicat de presă
Primirea de către ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a delegației Comisiei pentru politică externă a Parlamentului Republicii Irak
 
Ministrul român al afacerilor externe Luminița Odobescu a avut marți, 19 martie 2024, o întrevedere cu delegația parlamentară din Republica Irak condusă de președintele Comisiei pentru politică externă a legislativului irakian, Delan Ghafour Salih, aflată în vizită în România la invitația structurii omoloage din Parlamentul României. 
Întrevederea a prilejuit o trecere în revistă a stadiului relațiilor bilaterale. Ambele părți au evidențiat interesul comun pentru intensificarea dialogului politico-diplomatic și a cooperării sectoriale în domenii de interes precum energie, economie, apărare, educație, sănătate, agricultură și afaceri interne.
Interlocutorii au avut un schimb de opinii cu privire la evoluțiile de securitate din Orientul Mijlociu și repercusiunile negative în plan regional.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MAEUpdate -Din Agenda de lucru a MAE de marți, 19 martie 2024, vă semnalăm

19 Mar 2024 375