MAESUA - prognoză meteo de vreme severă

2 februarie 2024
 
Atenţionare de călătorie
SUA - prognoză meteo de vreme severă
 
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Statele Unite ale Americii, că Serviciul de Meteorologie (NWS) a emis până la data de 4 februarie 2024 o prognoză meteo de vreme severă pentru Arizona, California, Colorado, Idaho, Nevada, New Mexico, Oregon, Utah și Wyoming, pe fondul intensificării unui front atmosferic care se va manifesta după cum urmează:
- în zonele montane se vor înregistra averse însemnate de ninsoare și rafale semnificative de vânt;
- în zonele de deal și de câmpie se vor înregistra averse însemnate de ploaie, intensificări importante ale vântului și risc de inundații locale.
Informațiile oficiale referitoare la dinamica, intensitatea și evoluția fenomenelor meteorologice severe sunt disponibile pe site-ul https://alerts.weather.gov.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să respecte întocmai instrucțiunile autorităților americane responsabile, iar în cazul în care se confruntă cu o situație de pericol iminent, să utilizeze numărul unic de urgență 911.
Toate persoanele aflate în zonele afectate de frontul atmosferic sus-menționat sunt sfătuite să urmeze anunţurile şi instrucţiunile autorităților locale.
Cetățenii români pot solicita informatii și asistență consulară la numerele de telefon ale ale Consulatului General al României la Los Angeles: +13104440623; +13104738061; +13102314468, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon de permanență al Consulatului General al României la Los Angeles: +13107210474.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://losangeles.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.