Biroul pentru ImigrăriAu fost efectuate 52 de acțiuni, controale și verificări

Știre de presă                                                                                                          București,  13 decembrie 2023
 
Rezultate obținute  de polițiștii de imigrări în ultimele 48 de ore
 
În perioada 11 - 13 decembrie a.c., polițiștii de imigrări au înregistrat 872 de cereri de obținere a avizelor de angajare în muncă. Alte 827 de astfel de documente au fost aprobate, iar 182 au fost respinse.
 
Cetățenilor străini le-au fost emise 818 permise de ședere temporară și pe termen lung și au fost înregistrate și 1.152 de cereri de prelungire a dreptului de ședere, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
 
 

 
De asemenea, alte 169 de permise de ședere au fost emise pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri. Din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 149.565 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare.
 
Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 48 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.455 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.
 
La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 41,6 %.
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
Totodată, polițiștii de imigrări, în cooperare cu structuri cu atribuții în domeniu (Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră etc.) au depistat 23 de străini în situații ilegale, iar 5 dintre aceștia au fost introduși în centrele de cazare a străinilor luați în custodie publică.
 
Au fost efectuate 52 de acțiuni, controale și verificări, iar pentru neregulile constatate, polițiștii de imigrări au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale.
 
Valoarea totală a sancțiunilor este de 4.800 lei.
 
BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.