Biroul pentru ImigrăriConferința finală a rezultatelor proiectului „Îmbunătățirea cunoștințelor personalului consular privind procedurile aplicabile în domeniul imigrației” – Programul Național Fondul pentru Azil, Migrație și Int

Știre de presă                                                                                                                   Bucureşti, 23 iunie 2023
                                                                                                                                
                                                                                                                              
                                                                                                                             
 
 
 
 
 
CONFERINŢA FINALĂ A REZULTATELOR PROIECTULUI „ÎMBUNĂTĂȚIREA CUNOȘTINȚELOR PERSONALULUI CONSULAR PRIVIND PROCEDURILE APLICABILE ÎN DOMENIUL IMIGRAȚIEI”
 
Inspectoratul General pentru Imigrări a organizat astăzi, 23 iunie a.c., la București, conferința finală a rezultatelor proiectului „Îmbunătățirea cunoștințelor personalului consular privind procedurile aplicabile în domeniul imigrației” – Programul Național Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare.
 
În cadrul proiectului, Inspectoratul General pentru Imigrări a fost desemnat promotor, având ca partener Ministerul Afacerilor Externe. Acesta a fost implementat în anul 2021, iar de atunci și până astăzi au fost desfășurate activități de informare în mai multe state terțe, cum ar fi: India, Israel, Maroc, Pakistan, Tunisia și Vietnam.
 
Scopul întâlnirilor a fost acela de a promova migrația legală prin intermediul personalului consular din cadrul misiunilor diplomatice ale României din străinătate cu privire la prevederile legale în domeniul migrației. În cadrul acestor întâlniri s-au discutat aspecte privind aplicarea legislației în domeniul admisiei și reglementării șederii pentru toate scopurile, dar și strânsa cooperare dintre cele două instituții (Inspectoratul General pentru Imigrări – Ministerul Afacerilor Externe).
 
Proiectul s-a derulat în perioada 2021-2023 și a avut o valoare totală de 410.376 lei, cu o cofinanțare națională de 102.594 lei.

 
Inspectoratul General pentru Imigrări, prin proiectul mai sus menționat a urmărit îmbunătățirea sistemului de furnizare și acces a cetățenilor statelor terțe la informații de interes public și implicit a riscurilor la care se expun în cazul migrației ilegale.
 
BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.