DGAArad-Un bărbat care a pretins că poate obține pașapoarte cu vize de Canada și Australia a fost prins în flagrant

Arad/Un bărbat care a pretins că poate obține pașapoarte cu vize de Canada și Australia a fost prins în flagrant 
 
Joi, 11 aprilie 2024, ofițeri de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Arad, cu sprijinul de specialitate al ofițerilor Centrului Operațional 2 Timișoara, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au realizat prinderea în flagrant a unui bărbat, în vârstă de 53 de ani, din municipiul Arad, în timp ce săvârșea infracțiunea de trafic de influență.
Bărbatul, persoană fără calitate specială, a pretins și primit de la un denunțător în cauză suma de 1.000 de euro, reprezentând o fracție din suma totală de 10.000 € (două permise de conducere și două pașapoarte cu viză), în schimbul obținerii unei vize de ședere în Canada și a unui permis de conducere emis de autoritățile croate.
Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada decembrie 2023 – aprilie 2024, inculpatul a solicitat în mod repetat sume de bani de la două persoane, pentru ca una dintre acestea să beneficieze de permis de conducere pentru alte categorii de autovehicule decât cele pentru care deja poseda permis de conducere, fără a mai susține examenul teoretic și practic.
De asemenea, inculpatul a pretins că ar avea influență în vederea obținerii pentru cele două persoane a unor pașapoarte românești valabile cu vize de Canada și Australia.
În cauză, cercetările continuă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.
 
Facem precizarea că aceasta reprezintă, conform Codului de procedură penală, o etapă a procesului penal, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.