DGA Dolj - Flagrant pentru probarea infracțiunii de trafic de influență

Dolj/ Flagrant pentru probarea infracțiunii de trafic de influență
 
 
            Ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dolj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, efectuează cercetări într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de trafic de influență şi cumpărare de influență, în legătură cu obţinerea unor soluţii favorabile în două dosare penale aflate în instrumentarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.
            În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că în cursul lunii ianuarie 2023, inculpatul - agent de poliţie din cadrul Secţiei 5 Poliţie Craiova, la momentul săvârşirii
faptei, a pretins unui martor-denunţător suma de cca. 4000 de euro, din care a primit în mai multe tranşe suma de 3.700 de euro, în intervalul ianuarie-august 2023, pentru a interveni pe lângă un alt lucrător de poliţie din cadrul Secției 5 Poliție Craiova, care instrumenta un dosar penal în care se efectuau cercetări față de denunţător, sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, pentru ca lucrătorul de poliție să propună o soluţie de renunţare la urmărirea penală în cauză şi implicit denunţătorul să îşi recupereze mai repede permisul de conducere reţinut.
            Ulterior, la data de 06.02.2024, conform înţelegerii anterioare, martorul denunţător i-a remis inculpatului suma de 400 de euro, sumă care a fost găsită în autovehicului condus de inculpat, cu ocazia activităţii de prindere în flagrant organizată de o echipă formată din procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. - Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj.
            Totodată, s-a mai reţinut faptul că, la data de 06.02.2024, inculpatul, actualmente agent de poliție în cadrul I.P.J. Dolj – S.A.S., a pretins aceluiaşi martor-denunţător suma de 500 de euro, pentru a interveni pe lângă un lucrător de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova - Biroul Rutier, care instrumentează un alt dosar penal în care se efectuează cercetări față de acelaşi martor-denunţător sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, pentru ca lucrătorul de poliție să propună o soluţie favorabilă în cauză.
            Față de agentul de poliție, la data de 06.02.2024, s-a dispus măsura preventivă a reținerii, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.
           În cauză s-a beneficiat de sprijinul lucrătorilor D.O.S. - Brigăzii Operațiuni Speciale Craiova.
           Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție
 
BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dolj Procuror cercetat de DGA pentru infracțiuni de corupție. Încă un ofițer de poliție este suspect

14 Mar 2024 787

DGA Mehedinți - Ofițer de politie judiciară reținut pentru săvârșirea mai multor infracțiuni

19 Jan 2024 412

DGA Percheziții efectuate în 26 de locații, în județul Dolj. Cauza penală, infracțiuni de corupție

21 Nov 2023 808

DGA Percheziții efectuate într-o cauză penală care vizează infracțiuni de corupție

21 Nov 2023 821

Administratorul unei societăți, trimis în judecată după ce a oferit 500 de euro mită unui polițist

30 Oct 2020 1279

Anticorupții din Constanța, printre cei mai buni din țară

15 Feb 2018 1990

Trimiși în judecată după ce au încercat să mituiască doi polițiști

17 Jan 2017 1750

Percheziții pentru probarea unor infracțiuni de evaziune fiscală și corupție

18 Nov 2016 2170

S-a dispus reţinerea secretarei unei școli din Craiova. Ar fi cerut mii de euro șpagă mai multor persoane

12 Feb 2016 1252