ISU Harghita9 intervenții ieri, 9 aprilie 2024

BULETIN  INFORMATIV
 
9 intervenții ieri, 9 aprilie 2024
Echipajele de salvatori harghiteni au asigurat, în cursul zilei de ieri, intervenția la 9 situații de urgență  pe care le-au gestionat cu promptitudine. Astfel, echipajele SMURD au răspuns la 7 solicitări pentru asigurarea asistenței medicale de urgență persoanelor aflate în dificultate, din care 3 pentru salvarea victimelor rezultate în urma accidentelor rutiere. Alături de intervențiile pentru acordarea primului ajutor, pompierii au intervenit și pentru stingerea unui incendiu și la o misiune de asigurare a măsurilor de prevenire a incendiilor, în urma producerii unui accident rutier pe DN 13A km 30, Vlăhița.
Ieri după-amiază, pompierii militari și civili din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc și SVSU Merești au intervenit prompt, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o fabrică de paleți, din localitatea Merești. Incendiul a izbucnit la ciclonul de exhaustare rumeguș a halei gater din cadrul fabricii. În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul evenimentului, incendiul se manifesta în interiorul exhaustorului de rumeguș al secției gater a fabricii de paleți, cu degajări mari de fum, fiind localizat de către SVSU. În urma incendiului, a cărui cauză probabilă a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric, au ars: mase plastice din componența motorului care acționa exhaustorul și circa 2 mc de rumeguș; s-a deteriorat tabla tubulaturii exhautorului.
Adoptarea unui comportament preventiv poate salva vieți și bunuri. Consultați sursele oficiale de informare unde regăsiți măsurile de comportare ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență.
Pentru a fi pregătiți în fața oricărei situații de urgență, accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro. De asemenea, puteți descărca aplicația DSU, care oferă informații utile despre prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență, din App Store sau Google Play.
 
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE          

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGSU Aproape 1.700 de solicitări ale salvatorilor, în 24 de ore

19 Jan 2024 528

Intervențiile pompierilor din ultimele 24 de ore. Zeci de hectare de teren făcute scrum

10 Aug 2023 713

Accidentul de la Lumina și unul de la Autostrada A2 București Constanța, printre intervențiile dificile ale salvatorilor IGSU de ieri (GALERIE FOTO)

04 May 2023 1849

9 localități din 7 județe au fost afectate de manifestarea fenomenelor hidrometeorologice. Intervenție în zona Pădurii Babadag

19 Jan 2023 1110

IGSU, despre intervenția de la Techirghiol. Peste 60 de salvatori care au încadrat 9 mașini de stingere au intervenit

04 May 2022 1284