IGSUActivitate susținută a pompierilor militari la începutul lunii februarie!

BULETIN DE PRESĂ
din 02 februarie
 
Activitate susținută a pompierilor militari la începutul lunii februarie!
 
  • 1304 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD
  • 148 de misiuni derulate în sprijinul comunităților
  • 73 de intervenții destinate stingerii incendiilor
  • 8 intervenții de descarcerare pentru extragerea victimelor din autoturisme avariate
  • 5 persoane  salvate pe timpul misiunilor desfășurate
 
În ultimele  24 de ore,  salvatorii au gestionat 1.528 de situații de urgență, cele mai multe intervenții fiind înregistrate în zona București-Ilfov, precum și în județele Prahova, Mureș, Brașov și Cluj.
 
Din totalul misiunilor gestionate, colegii noștri au răspuns la  148 de solicitări pentru protecția comunităților, în timp ce echipajele de stingere au intervenit pentru localizarea și lichidarea celor 73 de incendii înregistrate la nivel național.
 
Tot în cursul zilei de ieri, echipajele de descarcerare au acționat în 8 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate din cauza accidentelor rutiere .
 
De asemenea, echipajele SMURD au acordat sprijin pentru 1.304 de persoane, iar pe timpul misiunilor desfășurate pompierii au salvat 5 persoane aflate în situații critice.
 
Concomitent cu aceste situații, pompierii au continuat să desfășoare acțiuni în sprijinul autorităților din zonele de graniță, oferind suport cetățenilor străini care au sosit în România din zona de conflict.
 
O altă activitate importantă, desfășurată de pompieri, constă în avertizarea populației prin intermediul Sistemului RO-ALERT, atunci când situații majore pot pune în pericol viața și sănătatea cetățenilor, Astfel, în cursul zilei de ieri, au fost transmise 3 mesaje de avertizare pentru semnalarea prezenței animalelor periculoase (urși), în județele Harghita și Bacău.

 
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență face un apel la vigilență și la responsabilizare prin respectarea recomandărilor care să contribui la siguranța comunităților.
 

Aflați cum să reacționați în caz de nevoie și fiți pregătiți pentru a face față oricărei situații de urgență! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire în situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro. De asemenea, aplicația mobilă DSU poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play și oferă informații extrem de utile pentru a fi mereu pregătit.
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.