IGSUPompierii au intervenit rapid pentru extragerea victimelor din autoturismele avariate în urma accidentelor rutiere

BULETIN DE PRESĂ
Nr.  din 29 ianuuarie
 
Peste 1.500 de misiuni gestionate în doar 24 de ore
 
Pompierii salvatori au acționat în decursul zilei de ieri, 28 martie 2024, pentru gestionarea celor 1.580 solicitări de sprijin primite din partea populației.
 
Din totalul intervențiilor, o pondere de peste 80% a constat în acordarea măsurile de prim ajutor, în urma cărora 1.319 persoane au fost asistate medical. Totodată, în 5 situații, pompierii au intervenit rapid pentru extragerea victimelor din autoturismele avariate în urma accidentelor rutiere.
 
Echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 79 incendii înregistrate la nivel național, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăți și limitând pagubele materiale.
 
Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, eforturile pompierilor militari s-au concentrat și asupra comunităților și a bunurilor acestora, sens în care, colegii noștri au intervenit în 188 situații, iar 4 persoane aflate în situații critice au fost salvate.
 
Menționăm faptul că ieri au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase în județul Harghita.
 
Siguranța fiecăruia dintre noi depinde de cunoștințele și acțiunile noastre! Accesați noua variantă a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență - fiipregatit.ro, ce a îmbunătățit accesul cetățenilor la informațiile educatic-preventive de interes, prin optimizarea unui ChatBot care permite relaționarea directă cu utilizatorii, prin furnizarea răspunsurilor la întrebările adresate.
 

Descărcați aplicația de mobil DSU, care oferă informații extrem de utile despre prevenirea sau modul de reacție în cazul producerii unor situații de urgență și este disponibilă gratuit din App Store și Google Play.
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGSU Mii de acțiuni pentru pompieri! Unde au intervenit salvatorii

22 Aug 2023 873

Misiune de urgență pentru pompierii ISU Giurgiu. În ajutorul cui au intervenit salvatorii (VIDEO)

31 May 2022 1330