IGSURomania sprijină Republica Elenă, țară grav afectată de incendii

BULETIN DE PRESĂ
21 august 2023
 
Romania sprijină Republica Elenă, țară grav afectată de incendii
 
România trimite astăzi în Grecia un alt modul specializat de stins incendii de pădure, pentru derularea misiunilor de localizare și stingere a incendiilor care pun în pericol viața comunităților și bunurile acestora.
 
Premierul României, domnul Marcel Ciolacu, a convocat astăzi, 21 august a.c., în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru a aproba trimiterea modulului de intervenție specializat din România, care să ajute la stingerea incendiilor de pădure din Republica Elenă.
 
Astfel, în cursul zilei de astăzi, 56 de pompieri, cu 10 autospeciale de stingere (8 de 3.000l, 2 de 10.000l), 1 autospecială de primă intervenție și comandă și 1 autocar au început deplasarea, pe cale terestră, de la sediul USISU-Ciolpani, cu destinația Alexandroupolis - Feres. Durata misiunii este pe o perioadă de 4 - 10 zile. 
 
Hotărârea a fost aprobată de CNSU având în vedere solicitarea autorităților din Republica Elenă,
transmisă în data de 20.08.2023 prin Mecanismul European de Protecție Civilă, pentru acordarea de asistență internațională în contextul incendiilor de pădure existente în această țară, precum și cu informarea prealabilă a președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis.
 
Intenția de sprijin din partea României a fost transmisă, în data de 20.08.2023, către Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, de către Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact.
 
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.