Întrevederea ministrului Radu Stroe cu ministrul de interne al landului Schleswig-Holstein

 Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a avut astăzi, la sediul MAI, o întâlnire oficială cu o delegație condusă de ministrul de interne al landului Schleswig- Holstein, domnul Andreas Breitner.
 
În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte ale cooperării româno-germane în domeniul afacerilor interne, dar și aspecte privind gestionarea frontierei externe și problematica azilului.
 
În acest context, partea română a prezentat demersurile instituționale pe această linie, a prezentat situația migrației spre România și felul în care MAI gestionează problema.
 
Delegația germană a fost interesată de aspectele privind protecția refugiaților și procedurile de azil, apreciind eficiența funcționării Centrului de tranzit pentru refugiați de la Timișoara, vizitat în urmă cu câteva zile și de ambasadorul Germaniei în România.
 
Ministrul Radu Stroe a transmis ministrului german că, din punct de vedere al supravegherii frontierei la Marea Neagră, din perspectiva pregătirii pentru Schengen, România are implementat cel mai eficient sistem menit să asigure măsuri preventive față de fluxul migrator.
 
În urma discuțiilor purtate de către oficialii ambelor delegații, ministrul de interne al landului Schleswig-Holstein a apreciat echilibrul pe care România îl asigură între securizarea frontierelor externe și măsurile de protejare pe linie de azil, reprezentând astfel un bun exemplu în acest domeniu.
 
La finalul întâlnirii, oficialul german a lansat ministrului de interne român invitația de a vizita landul Schleswig-Holstein, asigurându-l de buna și eficienta cooperare dintre cele două ministere.
 
Alături de ministrul Radu Stroe, din delegația MAI au făcut parte secretarul de stat, Bogdan Tohăneanu, subsecretarii de stat Marian Tutilescu și Lucian Guran, șeful Inspectoratului General pentru Imigrării, Nelu Pop și alți oficiali din minister.
 

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Newton pe metru patrat

27 Sep 2021 10404

A dat spargeri în Austria cu un prejudiciu de aproape 400.000 de euro. Curtea de Apel Constanţa a aprobat transferul în România

29 Jun 2019 4516

Fondatorul AutoItalia, Herbert Stein, a încetat din viaţă

23 Mar 2018 3222

Alegeri în SUA Hillary Clinton conduce cu 4 puncte în sondajul NBC-Wall Street Journal

06 Nov 2016 2583

Alegeri în SUA Hillary Clinton, detașată în sondaje în fața lui Donald Trump

23 Oct 2016 3259

Fotografia, arta de a fura timpului o firmitură de clipă. Încântaţi-vă ochii! (galerie foto)

27 Mar 2016 4735

Vizita de lucru în Norvegia a delegației Camerei Deputaților și Senatului a continuat, la Parlamentul norvegian (Stortinget)

22 Jan 2016 2230

„Văduva veselă”, pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”

15 Feb 2015 2362

Poşta Română, condusă de oameni cu interese şi influenţe în Constanţa

12 Jun 2014 6073

Decizie a noului CA al Poştei Române Alexandru Petrescu în funcţia de director general

11 Jun 2014 3231