IPJ AradAcțiune cu efective mărite, în municipiu

BULETIN DE PRESĂ
 
Acțiune cu efective mărite, în municipiu
 
            La data de 28 iunie a.c., polițiștii din municipiu împreună cu cei ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, cu sprijinul Serviciului Criminalistic, al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, cu efective ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, au desfășurat o acțiune preventivă, cu scopul menținerii unui climat de ordine și liniște publică, prevenirii și combaterii comerțului ilicit cu produse accizabile, a migrației ilegale și reducerea riscului rutier.
            În cadrul activității au fost legitimate 208 persoane și verificate 40 de autovehicule, fiind aplicate 78 de sancțiuni contravenționale, dintre care  61 de sancțiuni la regimul circulației rutiere, 13 sancțiuni contravenționale conform Legii 61/1991 privind ordinea publică, iar celelalte pentru alte abateri.
            Valoarea sancțiunilor a fost de 286.195 de lei, fiind totodată ridicate în vederea cofiscării 350 de pachete de țigarete, susceptibile a proveni din contrabandă. Au mai fost reținute 5 permise de conducere, retrase 2 certificate de înmatriculare și depistați 96 de migranți.
            Aceste acțiuni au caracter permanent și se desfășoară periodic, atât în municipiu cât și în județ.
  •  
Acțiune preventivă, în județ
 
            Polițiștii orașului Lipova au desfășurat în ziua de 29 iunie a.c., o acțiune preventivă, pe raza de competență, cu scopul impunerii respectării legislației rutiere și menținerii ordinii și liniștii publice.
            În cadrul activității au fost legitimate 60 de persoane și verificate 57 de autovehicule fiind aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, la regimul circulației rutiere și o sancțiune conform legii 171/2010, privind transportul de material lemnos. Valoarea sancțiunilor a fost de 5.510 lei, fiind totodată reținut 1 permis de conducere.
            Aceste acțiuni au caracter pemanent și se desfășoară atât în județ cât și în municipiu.
 
  •  
Acțiuni cu efective mărite, la sfârșitul acestei săptămâni
 
            Polițiștii din cadrul tuturor structurilor I.P.J. Arad, împreună cu jandarmi ai I.J.J. Arad, vor desfășura, în perioada 2-4 iulie a.c., mai multe acțiuni de amploare, în municipiu și orașele din județ, precum și în zonele rurale.
            În activități vor fi implicați polițiști de ordine publică, rutieră, investigații criminale, polițiști de investigare a criminalității economice, precum și din alte structuri.
            Acțiunile au ca scop respectarea ordinii și liniștii publice, a legistației rutiere precum și prevenirea evenimentelor negative la manifestările cu public numeros.

 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 138 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 53.400 de lei, din care 78 pentru nerespectarea vitezei regulamentare în localități și în afara acestora.
Au fost reținute 11 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.
Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.
 
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.