IPJ AradAcțiune preventivă în Lipova

BULETIN DE PRESĂ
Mandat de executare a pedepsei închisorii
            Polițiștii orașului Ineu au depistat, pe raza localității, un bărbat de 57 de ani, din județul Timiș, care are de executat o pedeapsă de 3 ani de închisoare, pentru săvârșirea de infracțiuni la viața sexuală.
            Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad.
 
  •  
Acțiune preventivă, în Lipova
            Poliștii orașului Lipova, împreună cu jandarmii arădeni, au desfășurat, ieri, o acțiune pentru impunerea respectării legislației rutiere și descurajarea fenomenului infracțional, pe raza de competență.
            În cadrul activităților, au fost legitimate 45 de persoane și verificate 35 de autovehicule, fiind aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 6.250 de lei.
            Polițiștii au reținut un permis de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.
            Aceste acțiuni se defășoară permanent, atât în municipiu cât și în județul Arad.
  •  
Infracțiune rutieră
 
            Un bărbat de 53 de ani, din Șomoșcheș, a fost depistat de polițiștii Secției 6 Rurală Beliu, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 709, în Cermei. Testarea acestuia cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,31 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
            Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, dar bărbatul a refuzat. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal pentru refuzul prelevării de mostre biologice.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
            În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.
            Ca urmare a neregulilir constatate, au fost aplicate 96 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 43.000 de lei, din care 24 pentru nerespectarea vitezei legale în localități și în afara acestora.

            Au fost reținute 7 permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare.
            Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.
 

 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ AradAcțiune preventivă în județ

19 Jul 2023 511

IPJ AradInfracțiune rutieră

14 Jun 2023 508