IPJ AradAcțiune privind legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri

BULETIN DE PRESĂ
 
Acțiune preventivă, în municipiu
 
            În ziua de 26 aprilie a.c., polițiștii din municipiu au desfășurat două acțiuni preventive, pe raza de competență, cu scopul reducerii riscului rutier.
            În cadrul activităților au fost legitimate 91 de persoane și verificate 81 de autovehicule, fiind aplicate 40 de sancțiuni contravenționale la regimul circulației rutiere, în valoare totală de aproximativ 18.300 de lei. Totodată, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
            Aceste acțiuni au caracter permanent și se desfășoară atât în municipiu cât și în județ.
 
 
Acțiune privind legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri
 
            Polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu reprezntanți ai Consiliului Județean Arad, având în dotare cântarul mobil, au desfășurat în ziua de 26 aprilie a.c., o acțiune privind legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri.
            În cadrul activității, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 38.000 de lei, fiind indisponibilizate 5 autovehicule.
            Aceste acțiuni au caracter permanent și se desfășoară periodic, atât în județ cât și în municipiu.
 
 
Infracțiuni rutiere
 
            În noaptea de 26/27 aprilie a.c., în jurul 02.15, polițiștii Secției 2 Rurală Arad au fost sesizați despre un eveniment rutier, soldat exclusiv cu pagube materiale, în Variașu Mic.
            Din cercetări, a reieșit că o femeie de 31 de ani, din Pecica, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 709 J, a ieșit de pe partea carosabilă, întrând în coliziune cu un gard.
            Testarea cu aparatul aclooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 0,44 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fiind dispusă recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
            Polițiștii Secției 5 Rurală Ineu au depistat în ziua de 26 aprilie a.c., un bărbat de 51 de ani, din Răpsig, în timp ce conducea un autoturism pe D.C. 16 în afara localității.
            Din verificări, a reieșit că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie, totodată numărul de înmatriculare figurează ca fiind atribui unui alt autoturism.
            Cei în cauză sunt cercetați penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 95 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 34.200 de lei, din care 31 pentru nerespectarea vitezei regulamentare în localități și în afara acestora.
Au fost reținute 2 de permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.
 
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.