IPJ AradArestați preventiv pentru 30 de zile

Nr. 545 din 23 august 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ

Arestați preventiv pentru 30 de zile
 
 
În ziua de 22 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și tâlhărie calificată, și au reținut un tânăr de 20 de ani, din Pitești.
Din cercetări s-a stabilit că, în după-amiaza zilei de 25 iulie a.c., tânărul ar fi amenințat cu cuțitul un bărbat care se afla într-un autoturism, staționat pe o stradă din Pitești, după care s-ar fi urcat în autovehicul, i-ar fi sustras, inițial, suma de 50 de lei și l-ar fi determinat, prin amenințări, să se deplaseze cu autoturismul în diverse locații.
În localitatea Mărăcineni, cel în cauză i-ar fi cerut persoanei vătămate să oprească autoturismul și, prin acte de violență și amenințări, ar fi deposedat-o de suma de 650 de euro și un telefon mobil, după care ar fi fugit.
Pentru administrarea probatoriului, polițiștii de investigații criminale, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști criminaliști, au efectuat o percheziție domiciliară, în localitatea Mărăcineni.
Ulterior, în baza unui mandate de aducere, tânărul, de 20 de ani, a fost condus la sediul poliției, pentru audieri.
După administrarea probatoriului, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind prezentat, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, în fața instanței, care a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.
 
  •  
 
În ziua de 22 august a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție, și au reținut un bărbat de 24 de ani, din Pitești.
Din cercetări, s-a stabilit că, în noaptea de 21 spre 22 august a.c., în jurul orei 04:00, bărbatul s-ar fi deplasat la domiciliul fostei concubine, fără a pătrunde în interior, încălcând, astfel, ordinul de protecție, emis de instanța competentă, pe numele său
După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind prezentat, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, în fața instanței, care a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 

 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 59 de filtre.
Au fost legitimate 847 de persoane, au fost verificate 567 de autoturisme și au fost efectuate 138 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în acest context, au fost aplicate 323 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 95.000 de lei, dintre care 256 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 57 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 13 permise de conducere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni în mediul urban
 
 
Polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat, în total, 49 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.800 de lei, dintre care 30 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 14 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
Totodată, au fost reținute 4 permise de conducere și au fost retrase trei certificate de înmatriculare.
  •  
 
În ziua de 22 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești au depistat un bărbat de 25 de ani, din Costești, care, în timpul deplasării pe str. Victoriei de pe raza localității de domiciliu, a adoptat un comportament agresiv, prin patinarea excesiv, în gol, a roților motoare, la plecarea de pe loc.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 580 de lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare
 
  •  
 
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală.
Polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Orașului Mioveni au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, ocazie cu care au aplicat două sancțiuni contravenționale pentru apelarea în mod repetet la mila publicului a persoanelor apte de muncă, conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială.
 
  •  
 
Polițiștii argeșeni au desfășurat și activități informativ-preventive, în cadrul cărora au fost purtate discuții și cu privire la modificările privind modificările legislative cu privire la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai multe societăți comerciale și instituții publice din județ.
 
  •  
 
Conducea fără drept
 
 
În ziua de 22 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat o tânără, de 20 de ani, din Priboieni, care conducea un autoturism având dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
Activităţi  de combatere a delictelor silvice
 
 
Polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au depistat un bărbat, de 45 de ani, din Pietroșani, care transporta, pe raza municipiului Curtea de Argeș, material lemnos cu o autoutilitară, cu documente legale de însoțire a materialului lemons, fără a avea conexiune permanentă de date mobile active pe toată durata transportului până la destinație.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice.
 
  •  
 
Activitate preventivă desfășurată de polițiștii argeșeni și reprezentanții Agenției Naționale Antidrog
 
 
În ziua de 22 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș, împreună cu cei din cadrul Agenției Naționale Antidrog și jandarmii argeșeni au desfășurat o activitate preventivă la Tabăra de Vară din cadrul Muzeului Golești.
Activitatea a fost desfășurată sub formă interactivă, fiind prezentate mai multe aspecte pe care tinerii trebuie să le cunoască cu privire la consumul, deținerea și traficul de substanțe cu efect psihoactiv.
Efortul comun din cadrul acestor campanii, desfășurate de polițiștii argeșeni împreună cu reprezentanții celorlalte agenții guvernamentale cu atribuții în domeniu, urmărește creşterea gradului de siguranţă a copiilor, prin informarea acestora cu privire la potenţiale pericole şi, totodată, prin furnizarea de soluţii, utilizându-se metode specifice vârstei lor.
Informarea joacă un rol foarte important pentru prevenirea acestei categorii de fapte, iar mai multe informații în domeniul specific pot fi accesate gratuit pe pagina de internet a Agenției Naționale Antidrog, la link-ul: http://ana.gov.ro/
 
 
          BIROUL DE PRESĂ

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Două mașini de poliție s-au ciocnit, în Arad! Polițiștii, în spital

29 Oct 2023 974