IPJ AradEvenimente rutiere, cu biciliști

 
BULETIN DE PRESĂ
Identificat și reținut pentru furt calificat
            Polițiștii Biroului de Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor criminaliști, au identificat un arădean de 22 de ani, bănuit de două furturi, săvârșite în perioada 31 iulie – 2 august a.c..
            Din cercetări, a reieșit că cel în cauză, în noaptea de 31 iulie/1 august a.c., ar fi pătruns într-un autoturism care avea portierele neasigurate, parcat pe strada Ștefan Augustin Doinaș, din care ar fi sustras un cărucior pentru copii, în valoare de aproximativ 3.700 de lei. În noaptea de 1/2 august a.c., dintr-un alt autoturism neasigurat, parcat pe strada Traian Moșoiu, tânărul ar fi sustras un sistem de navigație, un tester auto, saci de dormit, ochelari de soare și alte bunuri, în valoare totală de aproximativ 2.000 de lei.
            Arădeanul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților Judecătoriei Arad cu propunerea luării unei măsuri preventive, pentru săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat. Polițiștii continuă documentarea activității infracționale a celui în cauză, acesta fiind bănuit și de alte fapte de acest gen, în municipiu.
 
PENTRU PREVENIREA FURTURILOR DIN AUTO,
 VĂ RECOMANDĂM :
 
  • NU lăsați la vedere, în interiorul mașinii, obiecte de valoare (telefoane mobile, dispozitive GPS, camere de filmat, laptopuri, portmonee, poșete), chiar dacă lipsiți pentru scurt timp;
  • NU lăsați la vedere (sau în torpedou) documente personale sau ale autoturismului;
  • Nu lăsați autoturismul neasigurat pe timpul nopții, chiar dacă este parcat în fața imobilului, în parcări amenajate sau „sub geam”;
  • În stațiile PECO, NU lăsați autoturismul neasigurat în timpul achitării contravalorii combustibilului;
  • NU lăsați geamuri deschise sau întredeschise dacă părăsiți autoturismul, chiar și pentru scurt timp;
  •  Inscripționați numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiectele ușor demontabile (casetofoane, oglinzi, baterie etc);
  • Asigurați-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiți mașina și acționați închiderea centralizată.
 
  •  
 
 
Furt de bicicletă
          Polițiștii orașului Chișineu-Criș au identificat un tânăr de 22 de ani, din Arad, care, în noaptea de 19/20 august a.c., ar fi sustras o bicicletă de damă din scara unui bloc din localitate, cu care s-ar fi deplasat prin oraș, după care ar fi abandonat-o și ar fi fugit.
            Prejudiciul a fost recuperat, pe numele celui în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
 
  •  
Evenimente rutiere, cu biciliști
            Polițiștii orașului Sebiș au fost sesizați, în cursul zilei de 20 august a.c., despre două evenimente rutiere, în care au fost implicați bicicliști sub influența alcoolului.
            Din primele cercetări de la fața locului, a reieșit că un bărbat de 29 de ani, din Sebiș, în timp ce se deplasa pe D.N. 79/A, în localitatea Buteni, în jurul orei 18:30, s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut pe marginea drumului. Bărbatul a fost transportat la spital, pentru evaluarea stării sale și acordarea de îngrijiri medicale. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,34 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
            În jurul orei 19:50, un bărbat de 45 de ani, din Prunișor, cu o valoare în etilotest de 1,20 mg./l. alcool pur în aerul expirat, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare a bicicletei și ar fi căzut pe partea carosabilă. Și în acest caz bărbatul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

            Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea acestor evenimente rutiere, la finalizarea acestora urmând a fi luate măsuri legale, conform legii.
            Atragem atenția participanților la trafic că este interzisă deplasarea cu bicicleta sub influența alcoolului, amenda fiind între 870-1.160 de lei.
            Totodată, la nivelul județului nostru, una din cauzele principale de producere a accidentelor cu consecințe grave este indisciplina bicicliștilor, astfel că respectarea normelor legale este obligatorie pentru a preveni orice evenimente în trafic.

 
  •  
           
Infracțiuni rutiere, la sfârșit de săptămână
            În noaptea de 19/20 august a.c., un tânăr de 24 de ani, din Arad, a fost depistat de polițiștii Secției 1 Rurală Arad în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 79, în localitatea Livada. Testarea acestuia cu aparatul DrugTest a indicat o valoare pozitivă pentru consum de cannabis.
            Sub influențșa alcoolului și fără a deține permis de conducere, au fost depistați : în municipiu, pe strada Giordano Bruno, un arădean de 38 de ani, cu o îmbibație alcoolică de 1,42 mg./l. alcool pur în aerul expirat, care a acroșat un autoturism parcat și un gard, și în Sântana, un nădlăcan de 33 de ani, care, cu o valoare de 0,84 mg./l. alcool pur în aerul expirat, a condus un autoturism și a fost implicat într-un eveniment rutier fără victime.
            Aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,47 mg./l. alcool pur în aerul expirat în cazul unui tânăr de 23 de ani, din Cermei, care a condus un autoturism pe D.J. 709, în localitate.
            În toate cazurile a fost dispusă recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a substanțelor consumate, respectiv a alcoolemiei.
 
            Un tânăr de 23 de ani, din Chișineu-Criș, în timp ce conducea un moped neînregistrat și fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a fost implicat într-un eveniment rutier fără victime, la intersecția D.N. 79 cu o stradă din localitate.
 
            Pe numele tuturor celor în cauză a fost întocmite dosare penale pentru săvârșiri de infracțiuni la regimul circulației rutiere.
 
 
  •  
 
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
În ultimele 72 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 297 de  sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 128.000 de lei, din care 131 pentru nerespectarea vitezei regulamentare în localități și în afara acestora.
 
Au fost reținute 31 permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare.
 
Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.
 

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Arad Evenimente rutiere, pe fondul consumului de droguri și alcool

28 Aug 2023 665