IPJ ArgeșAcțiuni ale polițiștilor piteșteni

Nr. 181 din 14 martie 2024
 
 
Acțiuni ale polițiștilor piteșteni
 
 
În ziua de 13 martie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
În cadrul acțiunilor, polițiștii au legitimat 262 de persoane, au verificat 74 de autovehicule și au efectuat verificări la 8 obiective (din categoriile săli de jocuri de noroc, localuri de alimentație publică și unități de învățământ).
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat 56 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.680 de lei.
Sancțiunile aplicate de polițiștii de ordine publică piteșteni au fost astfel:
-12, în valoare de 3.700 de lei, au fost conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială;
-32, în valoare de 1.980 de lei, au fost conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice;
-2 sancțiuni, cu avertisment, au fost aplicate conform H.G. 301/2012 privindn normele de aplicare ale Legii 333/2003 referitoare la paza obiectivelor și bunurilor.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au acționat pe raza de competență pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere pe drumurile aflate în competență și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.
În urma activităților, polițiștii rutieri piteșteni au constatat 62 de abateri la regimul rutier ce au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare totală de 5.280 de lei, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a 4 permise de conducere și retragere a unui certificat de înmatriculare.
Dintre sancțiunile aplicate de polițiștii Biroului Rutier Pitești, amintim:
-10 ca urmare a neutilizării centurii de siguranță sau a mijloacelor speciale de retenție pentru copii;

-9 ca urmare a depășirii regimului legal de viteză (dintre care una cu măsura complementară de reținere a permisului de conducere);
-una ca urmare a depășirii neregulamentare, cu încălcarea marcajului longitudinal continuu (cu măsura complementară de reținere a permisului de conducere);
-una ca urmare a neprezentării în termenul de 24 de ore de la producerea unui eveniment rutier fără victime (cu măsura complementară de reținere a permisului de conducere);

-una ca urmare a expirării valabilitării permisului de conducere (cu măsura complementară de reținere a permisului de conducere);
-una ca urmare a expirării valabilitării inspecției tehnice periodice (cu măsura complementară de reținere a certrificatului de înmatriculare).
 
La localurile de alimentație verificate de polițiști, au fost prelucrate prevederile art. 2, pct. 22 din Legea 61/1991R. – interzicerea servirii cu băuturi alcoolice a consumatorilor aflați în vădită stare de ebrietate sau a minorilor, precum și prevederile art. 2, pct. 25 din Legea 61/1991R. – tulburarea liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect.
Poliţiştii piteșteni continuă acţiunile pentru prevenirea faptelor contra patrimoniului, în special a celor săvârșite prin însușirea pe nedrept și prin nesocotirea încrederii, asigurarea ordinii publice, prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi respectarea prevederilor legale din domeniul pazei obiectivelor și bunurilor.
 
 
BIROUL DE PRESĂ

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ ArgeșAcțiuni ale polițiștilor piteșteni

09 Apr 2024 252