IPJ ArgeșAcțiuni pentru reducerea riscului rutier

Nr. 442 din 10 iulie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate în ultima zi a săptămânii, au fost aplicate peste 300 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 20 de permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Acțiuni pentru reducerea riscului rutier
 
 
În ziua 09 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au continuat acțiunile de prevenire a încălcărilor normelor rutiere cu risc crescut de provocare a unor accidente de circulație, cum sunt conducerea cu viteză excesivă, sub influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului, acționând și pentru depistarea și sancționarea în situații de conducere agresivă.
Activitățile au fost desfășurate atât pe raza municipiului Pitești, cât și în localitățile din mediul rural de pe raza de competență.
În urma abaterilor constatate în cele 24 de ore, polițiștii rutieri piteșteni au aplicat 80 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.505 lei, și au reținut 3 permise de conducere.
De asemenea, a fost întocmit un dosar penal privind conducerea sub influența alcoolului (0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat).
Dintre abaterile constatate, 37 au fost la regimul vitezei (din care o situație în care a fost reținut un permis de conducere), 18 cu privire la neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor omologate pentru copii, precum și 6 cu privire la nereguli privind traversarea prin loc nepermis sau neacordarea de prioritate pietonilor angajați în traversarea regulamentară, 2 sancțiuni aplicate pentru nereguli aplicate bicicliștilor și trotinetiștilor, precum și o sancțiune contrravențională ca urmare a consumului de alcool (0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat).
 
  •  
 

În ziua 09 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au continuat acțiunile de prevenire a încălcărilor normelor rutiere cu risc crescut de provocare a unor accidente de circulație, cum sunt conducerea cu viteză excesivă, sub influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului, acționând atât pe raza municipiului Câmpulung, cât și în localitățile din mediul rural de pe raza de competență.
În urma abaterilor constatate în cele 24 de ore, polițiștii rutieri câmpulungeni au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.370 de lei, au reținut 3 permise de conducere și un certificat de înmatriculare.
Toate cele trei permise de conducere reținute au fost ca urmare a unor constatări privind conducerea cu viteză excesivă.

 
  •  
 
Tânăr depistat sub influența alcoolului
 
 
Polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr de 21 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe bld. I.C. Brătianu din Pitești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
   
Conduceau cu viteză excesivă
 
 
Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 47 de ani, din București, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza comunei Mihăești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 131 km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 40 de ani, din Snagov, județul Ilfov, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza comunei Mihăești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 114 km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat o femeie de 44 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza comunei Mihăești, fiind înregistrată de aparatul RADAR cu viteza de 111 km/h.
Ca urmare a abaterii, cea în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
 
BIROUL DE PRESĂ

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ ArgeșActivitățile de prevenire și informare desfășurate de polițiști continuă

03 Aug 2023 630

IPJ ArgeșAcțiuni pentru reducerea riscului rutier

20 Jun 2023 729