IPJ ArgeșActivități preventive în cadrul ,,Săptămânii prevenirii criminalității”

Nr. 322 din 24 mai 2023
 
BULETIN DE PRESĂ

Activități preventive în cadrul ,,Săptămânii prevenirii criminalității”
 
 
A doua zi din cadrul ,,Săptămânii prevenirii criminalității”. respectiv ziua de marți, 24 mai, a fost marcată prin activități desfășurate de către polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității în spații cu afluență de persoane din municipiul Pitești.
Astfel, pe stradă, în împrejurări obișnuite, persoanele care au dorit să discute cu polițiștii au primit sfaturi pentru protecția datelor personale, inclusiv a celor financiare, primind și informații despre metode utilizate de infractori pentru fraudarea digitală.
Prezentarea aspectelor a fost personalizată pentru copii, cărora polițiștii le-au înmânat pliante realizate sub forma benzilor desenate, referitor la pericolele mediului on-line.
Polițiștii au discuții cu un număr de 30 de adulți și peste 60 de minori.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
 
În ultimele 24 de ore a.c., polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 287 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 21 permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

 
  •  
 
Sancționat contravențional pentru transport de persoane fără licență taxi
 

 
Polițiștii Formațiunii Rutiere Mioveni au depistat un bărbat de 71 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe str. I.C.Brătianu din Mioveni, în timp ce trasnsporta persoane contracost, fără a deține autorizație taxi valabilă.
Ca urmare a celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional conform  Legii 38/2009 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, totodată fiind aplicată măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare pentru o perioadă de 6 luni.
 
  •  
 
Conduceau cu viteză excesivă
 
 
Polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr de 24 de ani, din Țițești, care conducea o motocicletă pe bld. Republicii din Pitești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 108 km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind corculația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
                                              
Polițiștii Formațiunii Rutiere Ștefănești au depistat un bărbat de 27 de ani, din Călinești, care conducea un autoturism pe str. Viișoara din orașul Ștefănești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 107 km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind corculația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
   Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 38 de ani, din București, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Mihăești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 122 km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind corculația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
 
Conducea cu numere de înmatriculare care nu aparțineau autovehiculului pe care erau montate
 
 
Politistii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 42 de ani, din municipiul Timișoara, județul Timiș, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza comunei Schitu Golești, iar în urma verificărilor s-a stabilit că plăcuțele cu numărul de înmatriculare montate pe autovehicul erau aferente unui alt autoturism.
Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
Conduceau fără drept
 
 
Polițiștii Formațiunii Rutiere Mioveni au depistat o femeie de 29 de ani, din Țițești, care conducea un autoturism pe raza orașului Mioveni, iar în urma verificărilor în bazele de date a rezultat că cea în cauză nu este posesoare de permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Stâlpeni au depistat o femeie de 28 de ani, din comuna Cărnățelu, județul Dâmbovița, care conducea un aututurism pe DC 84, pe raza comunei Țițești, iar în urma verificărilor în bazele de date a rezultat că cea în cauză nu este posesoare de permis de conducere.
De asemenena, pe DC Pițigaia, de pe raza comunei Stălpeni, polițiștii Secției de Poliție Rurală Stâlpeni au depistat un bărbat de 30 de ani, din Ștefănești, care conducea un autoturism, în urma verificărilor în bazele de date rezultând că cel în cauză nu este posesor de permis de conducere.
În ambele situații a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârșite.
 
  •  
 
Conducea sub influența alcoolului
 
 
În seara zilei de 23 mai a.c., în jurul orei 20:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Draganu au depistat un bărbat de 34 de ani, din Cuca, care conducea un autoturism pe DN 7, pe raza comunei Morărești, în timp ce de afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ ArgeșConduceau cu viteză excesivă

25 May 2023 824

IPJ Argeș Reținut de polițiști

23 May 2023 661