IPJ ArgeșConducea fără a deține permis de conducere

Nr. 711 din 06 noiembrie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Reținut de polițiști
 
 
În ziua de 05 noiembrie a.c., în jurul orei 13:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112, cu privire la o stare conflictuală între vecini.
Polițiștii s-au deplasat la locul indicat, constatând că un bărbat de 39 de ani ar fi provocat distrugeri la un gard și ar fi agresat pe apelant și pe soția acestuia.
Totodată, pe parcursul intervenției, cel în cauză a amenințat pe apelant cu un cuțit, starea de pericol fiind înlăturată prin intervenția polițiștilor, care l-au imobilizat pe cel în cauză ca urmare a modului de manifestare și a faptului că nu a dat curs solicitărilor polițiștilor de a înceta imediat acțiunea agresivă.
După imobilizare, bărbatul în cauză a fost condus la sediul poliției, pentru audiere.
Cercetările au fost preluate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere, loviri sau alte violențe, violare de domiciliu și amenințare, conform art. 253 (două acte materiale), art. 193 (două acte materiale), art. 224 și art 206 din Codul Penal.
După administrarea probatoriului și parcurgerea etapelor procesuale, bărbatul de 39 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 06 noiembrie, să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 

 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență. De asemenea, polițiștii au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind desfășurate 39 de filtre rutiere.

Au fost legitimate 879 de persoane, au fost verificate 657 de autoturisme și au fost efectuate 295 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în cele 24 de ore, au fost aplicate 398 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 95.000 de lei, dintre care 195 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 76 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 28 de permise de conducere și au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 
 
În ziua de 05 noiembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai multe societăți comerciale.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 93 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.840 de lei, fiind reținute 2 permise de conducere și retrase trei certificate de înmatriculare.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală.
Sancțiunile au fost aplicate astfel:
- 38, în valoare de 9.200 de lei, au fost ca urmare a unor abateri privind normele de conviețuire socială;
- 55, în valoare de 4.640  de lei, privind abateri de la normele de circulație pe drumurile publice;
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, și au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
În ziua de 05 noiembrie a.c., polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni au depistat un tânăr de 22 de ani, din Bălilești, care conducea un autoturism pe DJ 732 de pe raza localității de domiciliu, având modificări neomologate la sistemul de evacuare al autoturismului.
Ca urmare a abaterii constatate, tânărul a fost sancționat contravenșional cu amendă în valoare de 725 de lei, conform OUG 195/2002 privind normele de circulație rutieră, fiind aplicată și măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
Conducea fără a deține permis de conducere
 
 
În ziua de 05 noiembrie a.c., polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Domnești au depistat un tânăr de 21 de ani, din Mușătești, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că nu figurează ca deținător de permis de conducere.
De asemenea, cu ocazia depistării, în autoturism se afla și deținătorul autovehiculului, de 23 de ani, din aceeași localitate, din verificări stabilindu-se că cel în cauză i-ar fi încredințat autoturismul tânărului de 21 de ani spre a fi condus pe drumurile publice, cunoscând că nu deține permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 alin. 1 și 3 din Codul Penal, iar verificările continua, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârșite.
 
  •  
 
Conduceau sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 05 noiembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 55 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
În ziua de 05 noiembrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Tigveni au depistat un bărbat de 64 de ani, din județul Vâlcea, care conducea un autoturism pe DN 73C, pe raza localității Tigveni, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
În ziua de 05 noiembrie a.c., în jurul orei 13:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Drăganu au depistat un bărbat de 64 de ani, din comuna Drăganu, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă cel în cauză a refuzat să fie condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 337 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 15 ianuarie a.c., în jurul orie 18:00, un bărbat de 52 de ani, din Davidești, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, aflându-se sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma analizelor de laborator s-a stabilit că bărbatul avea o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Activităţi de combatere a delictelor silvice
 
 
Polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni au depistat un bărbat de 52 de ani, din Mihăești, care transporta material lemnos cu o autoutilitară, pe DJ 732 de pe raza comunei Stâlpeni, fără a deține documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului.
Din verificările efectuate cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de un metru cub de lemn de foc, de esență fag.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenșiile silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Aninoasa.
 
  •  
 
Polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni au depistat un bărbat de 25 de ani, din Berevoești, care transporta material lemnos cu o autoutilitară, pe DJ 732 de pe raza comunei Bălilești, fără a deține documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului.
Din verificările efectuate cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 1,2 metri cubi lemn de foc, de esență fag.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenșiile silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Aninoasa.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șoferul unui tractor a ignorat legile rutiere! Iată cum s-a aventurat în trafic

04 Jan 2024 679

A fost surprinsă în trafic! Iată de ce s-a ales o „șoferiță“ cu dosar penal

24 Sep 2023 1149