IPJ ArgeșConduceau cu viteză excesivă

Nr. 67 din 31 ianuarie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Activități preventive desfășurate de polițiști
 
 
În ziua de 30 ianuarie a.c., în cadrul activităților preventive desfășurate curente desfășurate în unitățile de învățământ în baza parteneriatelor cu cinci unități școlare, polițiștii structurilor de prevenire și de proximitate au desfășurat activități cu aproximativ 500 de beneficiar, dintre care 470 de elevi și 18 cadre didactice.
Activitățile au fost desfășurate după cum urmează:
- polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș au desfășurat trei activități preventive la Școala Gimnazială Dobrogostea, din aceeași localitate. Activitățile au fost desfășurate pentru prevenirea violenței în școală, prevenire a discriminării și de prevenire a traficului de persoane, în cadrul Programului de prevenire a victimizării minorilor, al Proiectului ,,Fără Discriminare, respectiv al Campaniei de prevenire a traficului de persoane. Beneficiari ai activităților au fost 36 de elevi și 2 cadre didactice.
- polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș au desfășurat o activitate preventivă la Școala Gimnazială „Traian” din Pitești, având ca scop prevenirea violenței în unitatea de învățământ, beneficiari fiind 55 de elevi și 2 cadre didactice.
- polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială „Regina Maria”, din Curtea de Argeș, unde au fost prezentate teme privind comportamentul elevilor, reguli de circulație rutieră, prevenirea fenomenului de bullying și ciberbullying, prevenirea implicării elevilor ca autori sau victime în infracțiuni de criminalitate informatică,  prevenirea activităților de delicvență juvenilă, precum și prevenirea și combaterea consumului și a traficului de substante stupefiante. Beneficiari ai activităților au fost 104 elevi și 5 cadre didactice.
- polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Orașului Costești au desfășurat activități preventive la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfântul Stelian” din Costești, unde au fost prezentate aspecte pentru reducerea violenței fizice și psihologice în învățământul preuniversitar, fiind prezentate și aspecte referitoare la răspunderea contravențională și penală a minorilor, activități ce fac obiectul proiectului „Ia atitudine, spune Stop Violenței” și al campaniei „Law iS Cool”. Beneficiari ai activităților au fost 25 de elevi și 7 cadre didactice.
- polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială Vintilă Brătianu, din Ștefănești, pentru prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, fiind prezentate și aspecte referitoare la răspunderea contravențională și penală a minorilor. Beneficiarii activităților au fost 250 de elevi și 18 cadre didactice.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice, în ultimele 24 de ore

 
 
În ziua de 30 ianuarie a.c., polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.

Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 864 de persoane, au fost verificate 618 autoturisme și au fost efectuate 257 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 340 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 66.500 de lei, dintre care 298 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 30 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul celor 36 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 11 permise de conducere și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.
Din totalul abaterilor rutiere constatate de polițiștii care au acționat în filtre, 73 au fost ca urmare a depășirii regimului legal de viteză, iar 4 dintre aceste situații au avut măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce, viteza cu care au fost înregistrați conducătorii auto fiind cu mai mult de 50 de km/h peste limita legală, și una ca urmare a depistării sub influența băuturilor alcoolice.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri, în ultimele 24 de ore
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate 220 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 67.000 de lei, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a 7 permise de conducere și retragere a 11 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Conduceau cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 30 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 44 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Schitu-Golești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 124 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
În ziua de 30 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un tânăr de 18 ani, din Aninoasa, care conducea un autoturism pe str. Șoseaua Națională din municipiul Câmpulung, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 111 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, tânărul în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
Mandate puse în executare de polițiști
 
 
În ziua de 30 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Argeș au pus în executare un Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Argeș, privind pe un bărbat de 44 de ani, din Pitești, condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de pornografie infantilă printr-un sistem informatic sau alt mijloc de stocare a datelor informatice.
Bărbatul a fost încarcerat.
 
  •  
 
În ziua de 30 ianuarie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 2 Poliție Pitești, cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale Argeș, au pus în executare un Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Pitești, privind pe un bărbat de 49 de ani, din Pitești, condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de șantaj în formă agravantă.
Bărbatul a fost încarcerat.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Argeș Conduceau cu viteză excesivă

21 Mar 2024 307

IPJ Argeș Conduceau cu viteză excesivă

06 Feb 2024 384

Viteză excesivă pe Drumurile Naționale! Iată cu cât rulau mai mulți șoferi

18 Sep 2023 834

IPJ ArgeșConduceau cu viteză excesivă

11 Jul 2023 579

IPJ ArgeșConduceau cu viteză excesivă

25 May 2023 793