IPJ ArgeșDepistat conducând, deși avea dreptul de a conduce suspendat

Nr. 684 din 26 octombrie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Reținut de polițiști
 
 
În ziua de 25 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului, părăsirea locului producerii accidentului rutier fără încuviințarea organelor de poliție și vătămare corporală din culpă, și au reținut un bărbat de 55 de ani, din Pitești.
Din cercetări s-a stabilit că, în seara zilei de 10 octombrie a.c., în jurul orei 19:30, bărbatul, în timp ce conducea un autoturismpe str. Gheorghe Șincai, având direcția de deplasare spre Bazinul Olimpic, în împrejurări care vor fi stabilite din cercetări, la intersecția cu strada Crinului, a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat de 48 de ani, din Pitești, pe care, ulterior, l-a proiectat în alte două autoturisme parcate regulamentar.
În urma evenimentului rutier, conducătorul auto de 48 de ani, a suferit vătămări corporale ușoare.
Conducătorul auto de 55 de ani a părăsit locul accidentului,  fără încuviințarea organelor de poliție, acesta fiind depistat de polițiști, la aproximativ 2 ore de la producerea evenimentului.
În urma testării cu aparatul, a rezultat că bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice, valoarea rezulată în urma testării fiind mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 196, 336 și 338 din Codul Penal.
După administrarea probatoriului, în ziua de 25 octombrie a.c., bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 

 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost legitimate 904 persoane, au fost verificate 622 de autoturisme și au fost efectuate 275 testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în cele 24 de ore, au fost aplicate 356 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 82.000 de lei, dintre care 306 sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 40 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 15 permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 
 
În ziua de 25 octombrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai multe societăți comerciale și unități de învățământ.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 78 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.320 de lei, fiind retrase 3 certificate de înmatriculare.
Sancțiunile au fost aplicate astfel:
- 20, în valoare de 4.400 de lei, au fost ca urmare a unor abateri privind normele de conviețuire socială;
- 50, în valoare de 2.320 de lei, privind abateri de la normele de circulație pe drumurile publice;
În cadrul acțiunilor, polițiștii de ordine publică au legitimat peste 200  de persoane și au verificat aproximativ 100 de autovehicule.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală.
Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
Conduceau cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 25 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un bărbat, de 35 de ani, din Pietroșani, care conducea un autoturism pe raza orașului Mioveni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 118 km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
În ziua de 25 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat o femeie, de 25 de ani, din Moșoaia, care conducea un autoturism pe DN 73, fiind înregistrată de aparatul RADAR cu viteza de 117 km/h.
Ca urmare a abaterii, cea în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă, în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
Depistat conducând, deși avea dreptul de a conduce suspendat
 
 
În noaptea de 25 spre 26 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au depistat un bărbat, de 59 de ani, din Ștefănești, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, iar din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că cel în cauză figura cu dreptul de a conduce suspendat.
Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
Conduceau sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 25 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 44 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism, pe strada Oborului, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă cel în cauză a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 337 din Codul Penal.
 
  •  
 
În noaptea de 25 spre 26 octombrie a.c., în jurul orei 03:00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat un bărbat de 26 de ani, din Costești, care conducea un autoturism, pe b-dul Nicolae Bălcescu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, privind săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.
Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 21 spre 22 iulie a.c., doi bărbați de 28, respectiv 30 de ani, ambii din Câmpulung, ar fi agresat un alt bărbat, pe raza municipiului Câmpulung.
Reamintim faptul că, pentru administrarea probatoriului, în dimineața zilei de 25 septembrie a.c., polițiștii de investigații criminale, cu sprijinul polițiștilor criminaliști și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat două percheziții domiciliare la locuițele persoanelor bănuite de săvârșirea faptelor.
În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe obiecte contondente și două pistoale cu aer comprimat.
După administrarea probatoriului, la data de 25 septembrie a.c., cei doi au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, ulterior fiind cercetați sub măsura arestului preventiv – bărbatul de 28 de ani și în stare de libertate, bărbatul de 30 de ani.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.
Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 02 iunie -31 august 2016, un bărbat de 53 de ani, din Mozăceni, în calitate de administrator al unei firme, ar fi înregistrat, în evidențele contabile ale societății, 64 de facturi fiscale, reprezentând achiziții fictive, în valoare totală de 246.348 de lei.
De asemenea, pentru a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat și pentru a genera o compensare/deducere ilegală de TVA, bărbatul ar fi generat documente justificative prin care a creat o aparență de legalitate presupuselor achiziții, aducând astfel un prejudiciu bugetului consolidat al statului  în valoare de 88.686 lei (TVA și impozit pe profit).
Pe parcursul urmăririi penale, debitul principal a fost achitat.
Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
­­­Mandat pus în executare de polițiști
 
 
În ziua de 25 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor Secției 4 Poliție Pitești, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Argeș, privind pe un bărbat, de 46 de ani, din Pitești, condamnat la 7 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.
Bărbatul a fost încarcerat.
 
  •  
 
Societate cu activitate în domeniul silvic verificată și sancționată
 
 
În ziua de 25 octombrie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului Ordine Publică, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, Biroul Județean Argeș, au verificat un agent economic de pe raza comunei Berevoești, cu activitate în domeniul silvic.
În urma verificării și a comparării stocului scriptic cu cel faptic, a rezultat că societatea nu deținea în depozit cantitatea de 37,27 mc lemn rotund specia molid.
Totodată, s-a constatat faptul că societatea nu avea împrejmuit depozitul/ spațiul de depozitare al materialului lemnos de la punctul de lucru respectiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 16.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, fiind dispusă și măsura complementară de confiscare valorică pentru cantitatea de material lemnos rezultată ca diferență față de stocul scriptic, în valoare de 9429,31 lei.
 
          BIROUL DE PRESĂ

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ ArgeșDepistat conducând fără a respecta timpii de odihnă

05 Apr 2024 350

IPJ ArgeșDepistat conducând pe contrasens, deși avea dreptul de a conduce suspendat

22 Mar 2024 397

IPJ ArgeșDepistată conducând cu viteză excesivă

12 Dec 2023 452

IPJ ArgeșTânăr de 18 ani, depistat conducând cu viteză excesivă

08 Nov 2023 506

IPJ ArgeșDepistat conducând, deși avea dreptul de a conduce suspendat

11 Oct 2023 458

A fost surprinsă în trafic! Iată de ce s-a ales o „șoferiță“ cu dosar penal

24 Sep 2023 1155

IPJ Argeș Depistat conducând sub influența alcoolului

17 Aug 2023 559

IPJ Argeș Tânăr din Mioveni prins conducând peste limita de viteză. Iată cât avea acesta la oră

14 Aug 2023 982

IPJ ArgeșDepistat conducând cu viteză excesivă

14 Jun 2023 588