IPJ ArgeșDepistat de polițiști după ce a intervenit asupra tahografului

Nr. 299 din 15 mai 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
 
În ultimele 24 de ore a.c., polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate în ultima zi a săptămânii, au fost aplicate 225 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 53.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 19 permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Depistat de polițiști după ce a intervenit asupra tahografului
 
 
Polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 47 de ani, din comuna Poiana Lacului, care conducea un ansamblu format din cap tractor și semiremorcă, pe str. Depozitelor din municipiul Pitești, vehiculul fiind dotat cu aparat tahograf digital, asupra căruia s-a intervenit pentru a nu înregistra perioada de conducere.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 9.000 de lei, conform OG 37/2007 privind perioadele de conduicere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.
De asemenea, a fost luată măsura complementară de confiscare a dispozitivului care bloca funcționarea aparatului tahograf. Totodată, având în vedere că în condițiile depistării, conducătorul auto nu a putut dovedi efectuarea pauzelor și/sau perioadelor minime de odihnă prevăzute de legislația în vigoare, a fost aplicată și sancțiunea complementară a imobilizării vehiculului până la îndeplinirea condițiilor de legalitate pentru continuarea transportului, conform prevederilor OG 27/2007.
 
  •  
 
Conducea fără drept
 

 
În ziua de 14 mai a.c., în jurul orei 10:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Rociu au depistat un bărbat de 34 de ani, din Slobozia, care conducea un autoturism pe DJ 702F, pe raza localității de domiciliu, fără a deține permis de conducere.
Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

De asemenea, din verificări s-a stabilit și că autovehiculul figura cu înmatricularea suspendată, ca urmare a netranscrierii la termen a dreptului de proprietate, fapt pentru care cel în cauză a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar certificatul de înmatriculare a fost retras, fiind eliberată dovadă înlocuitoare cu drept de circulație 15 zile.
 
  •  
 
Reținut de polițiști
 
 
Polițiștii Secției de Poliție Rurală Drăganu au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de încălcare a ordinului de protecție provizoriu, și au reținut un bărbat de 35 de ani.
Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 14 mai a.c., cel în cauză ar fi încălcat interdicția de a se apropia de tatăl său, stabilită prin ordin de protecție provizoriu, emis de polițiști în noaptea de 13 spre 14 mai.
După administrarea probatoriului, bărbatul de 35 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 15 mai, să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.