IPJ ArgeșPolițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal

Nr. 122 din 20 februarie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ
Reținuți de polițiști
 
 
În ziua de 19 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, unei femei din localitatea Ștefănești, i-ar fi fost sustrasă o sumă de bani, de către un bărbat necunoscut, pe care l-a surprins în locuință.
La fața locului s-au deplasat polițiștii, care, din verificări au constatat faptul că, în cursul zilei de 19 februarie a.c., în jurul orei 13:30, un bărbat ar fi pătruns în locuința unei femei din Ștefănești, și, folosind acte de violență, ar fi sustras, dintr-o geantă aflată într-un dulap, suma de aproximativ 15.500 de lei, după care ar fi fugit într-o direcție necunoscută.
În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.
În urma cercetărilor efectuate de polițiști, bărbatul bănuit de săvârșirea faptei, de 27 de ani, din Stolnici, a fost identificat, condus la audieri și, după administrarea probatoriului, reținut pentru 24 de ore pe bază de ordonanță.
În cursul zilei de astăzi, 20 februarie, urmează ca acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și violență în familie, și au reținut un bărbat de 33 de ani, din Pitești.
Din cercetări s-a stabilit faptul că, în seara zilei de 12 feberuarie a.c., în timp ce se aflau în locuința comună din municipiul Pitești, bărbatul și-ar fi amenințat cu acte de violență mama și i-ar fi sustras o bijuterie din aur și un telefon mobil, iar în ziua următoare ar fi agresat-o fizic.
Pe parcursul cercetărilor, bunurile sustrase au fost recuperate.
După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind prezentat, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, în fața instanței, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.
 
  •  
 

Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice, în ultimele 24 de ore
 
 
În ziua de 19 februarie a.c., polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.

Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 926 de persoane, au fost verificate 696 de autoturisme și au fost efectuate 330 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 421 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 94.000 de lei, dintre care 383 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 33 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul celor 37 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 25 de permise de conducere și au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de reducere a riscului rutier
 
 
În ziua de 19 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au acționat pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră prin verificarea respectării regulilor de circulație și combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, cu accent pe depistarea și sancționarea conducătorilor auto care se deplasează cu viteză excesivă, precum și a celor care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor la regimul rutier constatate, polițiștii au aplicat 95 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.055 de lei, și au aplicat măsura complementară de retragere a unui certificat de înmatriculare și reținere a 8 permise de conducere.
Dintre abaterile constatate de polițiștii rutieri piteșteni, 21 au fost aplicate ca urmare a depășirii regimului legal de viteză și 11 ca urmare a neutilizării centurii de siguranță sau a dispozitivelor speciale de retenție pentru copii, 2 abateri de natură contravențională privind consumul de alcool, și 18 neacordări de prioritate pietonilor.
Poliţiştii Biroului Rutier Pitești vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești, în ultimele 24 de ore
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 76 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.250 de lei, fiind reținut un permis de conducere și retrase patru certificate de înmatriculare.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind legitimate aproximativ 200 de persoane și verificate circa 100 de autoturisme.
Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
Sancționat  pentru conducere agresivă
 
 
În ziua de 19 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat, de 33 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism, pe D.N. 73 – Stâlpeni, adoptând un comportament agresiv în trafic.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 660 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.
 
  •  
 
Depistat de polițiști conducând cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 19 februarie a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Mioveni au depistat un bărbat de 57 de ani, din Mioveni, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe DN 73E, către Mioveni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 143 km/h, cu 73 de km mai mult decât limita legală de pe sectorul de drum unde a fost depistat.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile.
 
  •  
 
Activități de combatere a comerțului ilicit
 
 
În perioada 17-18 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au efectuat controale la unități de cazare din localitatea Rucăr și la localuri de tip discotecă/club de noapte din localitatea Albeștii de Argeș.
Au fost verificați șase agenți economici și au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 35.000 de lei, fiind confiscată suma nejustificată de 1.930 de lei, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
 
  •  
 
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de deţinere de către orice persoană sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, cu excepţia celor deţinute în antrepozitul fiscal, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, tutun de fumat peste 1 kg, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri, faptă prevăzută și pedepsită de art. 452 alin.(1) lit. h) din Legea 227/2015 privind  Codul fiscal.
Din cercetări s-a stabilit că, doi bărbați, de 42 de ani, din Pitești, respectiv 45 de ani, din Albota, fără a fi înregistrați ca antrepozitar autorizat și fără a deține documente de proveniență, ar fi introdus în țară și ar fi deținut, cantitățile de 24.200 de țigarete, respectiv 19.760 de țigarete, fără timbru eliberat de autoritățile românești sau străine.
Aceștia aveau obligația să declare și să plătească o taxă vamală în sumă de 896 de lei, respectiv 732 de lei, o acciză în cuantum de 12. 196 lei, respectiv 9.958 de lei și TVA în cuantum de 2.783 de lei, respectiv 2.273 de lei.
           Cantitatea totală de 43.960 de țigarete a fost ridicată cu ocazia efectuării unor percheziții domiciliare în data de 30 iulie 2020.
În cauză, s-a dispus, printre altele, instituirea sechestrului asigurator și indisponibilizarea cantității de țigarete.
Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, privind săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic.
 Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 03 spre 04 noiembrie 2023, în jurul orei 03:00, doi bărbați de 22, respectiv 33 de ani, ambii din Slobozia și doi minori, de 14, respectiv 15 ani, s-ar fi deplasat cu un autoturism, pe raza Fondului de vânătoare Mozacu, unde, cu ajutorul unui dispozitiv de iluminat pe timp de noapte și unui câine de tip ogar, ar fi căutat vânat pe culturile agricole.
  Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sute de kilograme de articole pirotehnice, indisponibilizate de polițiștii din Argeș

30 Dec 2023 697

Percheziții la persoane bănuite de braconaj, în Argeș

10 Dec 2023 661

IPJ Argeș Conduceau sub influența alcoolului

22 May 2023 665

IPJ ArgeșAcțiune de verificare a deținătorilor de câini din rasa ,,ogar”

16 May 2023 728

Argeș Un bărbat care a tras într-o parcare cu un pistol letal a fost identificat

30 Apr 2022 1667